Λίγο μπαχαρικό ακόμα; Πρώτη φωτογραφία του Τιμοτέ Σαλαμέ από τα γυρίσματα του «Dune 2» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:28
5/12

Λίγο μπαχαρικό ακόμα; Πρώτη φωτογραφία του Τιμοτέ Σαλαμέ από τα γυρίσματα του «Dune 2»

Ντενί Βιλνέβ και σία επιστρέφουν στον Αρράκις για το «Dune: Part Two»!

Από τον Πάνο Γκένα

Με τις ευλογίες του κοινού (π.χ. οι αναγνώστες μας την ψήφισαν #1 ταινία του 2021), των κριτικών και των βραβείων Όσκαρ (6 βραβεία από 10 υποψηφιότητες), το «Dune» ρίχνει λίγο «μελάνζ» στις κινηματογραφικές μηχανές του και ετοιμάζεται για πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2023 (αρχικά η Warner είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο).

Το δεύτερο μέρος της φιλόδοξης ταινίας του Βιλνέβ, που βασίζεται στην βίβλο της επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ έχει ξεκινήσει γυρίσματα από τον Ιουίου σε Βουδαπέστη, Άμπου Ντάμπι, Ιταλία και Ιορδανία και σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: «Η συνέχεια θα εξερευνήσει το μυθικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη καθώς συμμαχεί με την Τσάνι και τους Φρέμεν σε έναν πόλεμο εκδίκησης ενάντια στους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Αντιμέτωπος με την επιλογή του έρωτα της ζωής του και του πεπρωμένου του σύμπαντος, προσπαθεί να αποτρέψει το τρομερό μέλλον που μόνο αυτός μπορεί να προβλέψει».

Όπως είχαμε γράψει τους τελευταίους μήνες, η Φλόρενς Πιου, η Λεά Σεϊντού, ο Κρίστοφερ Γουόκεν (στο ρόλο του Αυτοκράτορα!) και ο Όστιν Μπάτλερ (φρέσκος μετά την επιτυχία του «Elvis») θα αποτελέσουν τις νέες προσθήκες του καστ και θα συμπράξουν με τους Τιμοτέ Σαλαμέ, Ζεντάγια, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ντέιβ Μπαουτίστα και Σαρλότ Ράμπλινγκ. Μαζί τους θα επιστρέψουν οι οσκαρούχοι (και μη) συντελεστές των καλλιτεχνικών/τεχνικών επιτευγμάτων που «ζωντάνεψαν» μοναδικά τον κόσμο του Χέρμπερτ. Ο Σαλαμέ δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram την πρώτη του εικόνα από τα γυρίσματα, μία φωτογραφία που δεν «μαρτυρά» πολλά για το «Dune», αλλά έρχεται σε πλήρη συνάφεια με την... «Bones and All» επικαιρότητα!

Το πρώτο μέρος του «Dune» συγκέντρωσε περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, αν και η εμπορική καριέρα του καθορίστηκε από την απόφαση της Warner να το κυκλοφορήσει ταυτόχρονα και στην streaming πλατφόρμα του HBO Max.

Η επιστροφή στον Αρράκις αποτελούσε διακαή πόθο του Ντενί Βιλνέβ, αφού είχε δηλώσει πως επιθυμούσε να ολοκληρώσει το όραμά του με δύο ταινίες «Dune» πριν καν ξεκινήσει τα γυρίσματα της πρώτης. «Ήθελα στην αρχή να γυρίσω τα δύο μέρη ταυτόχρονα. Για πολλούς λόγους, αυτό δεν συνέβη, και συμφώνησα να αναλάβω την πρόκληση και να κάνω το πρώτο μέρος και έπειτα να περιμένω να δω την ανταπόκριση του κοινού… Καθώς το γύριζα, έβαλα πραγματικά όλο μου το πάθος, στην περίπτωση που έμενε μόνο του. Είμαι όμως αισιόδοξος», είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Το ταξίδι, λοιπόν, συνεχίζεται...

Διαβάστε τη γνώμη μας για το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ εδώ.