Η Έμιλι Μπλαντ (ξανα)συναντά τον Κίλιαν Μέρφι για χάρη του Κρίστοφερ Νόλαν - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
1:55
21/10

Η Έμιλι Μπλαντ (ξανα)συναντά τον Κίλιαν Μέρφι για χάρη του Κρίστοφερ Νόλαν

Από τον τρόμο των εξωγήινων, στον τρόμο του πυρηνικού ολοκαυτώματος: Το ζευγάρι του «Ένα Ήσυχο Μέρος 2» μαζί και πάλι στο πλατώ του «Oppenheimer» αυτή τη φορά.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Από το επικό στο γήινο. Έτσι πήγαινε πάντα η φιλμογραφική πορεία του Κρίστοφερ Νόλαν. Από το «Insomnia» στο «Batman Begins» και στο «The Prestige» κι ύστερα στο «Inception» κι από’ κει στο «Ιnsterstellar» και στο «Dunkirk». Και από το «Tenet» στο «Oppenheimer».

Ο πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Νόλαν καταπιάνεται με τον Ρόμπερτ Όπενχαϊμερ, τον επιστήμονα φυσικής που θεωρείται «υπεύθυνος» για την ατομική βόμβα, και βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» των Κάι Μπερτ και Μάρτιν Σέργουιν.

Με νέο πια στούντιο την Universal, αφού τα έσπασε με τη Warner, η ταινία -το σενάριο της οποίας θα γράψει με την γυναίκα του, Έμα Τόμας- θα ξεκινήσει με το πάσο της τα γυρίσματα για να είναι έτοιμη τον Ιούλιο του 2023.

Παίρνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αρμόζει, στην πέμπτη του συνεργασία με τον Νόλαν, ο Μέρφι θα αναμετρηθεί με την Έμιλι Μπλαντ, που θα παίξει την γυναίκα του, και πρόσαφατα συναντήθηκαν στο «Ένα Ήσυχο Μέρος 2».

Ιδανικό πρωταγωνιστικό ζεύγος υπό την σωστή σκηνοθετική καθοδήγηση, ναι αγοράσαμε ήδη, και μπορεί να είναι νωρίς να ποντάρουμε από τώρα, μα έχει όλα τα οσκαρικά συστατικά που θα οδηγήσουν το «Oppenheimer» στο Kodak Theatre του 2024 (;).