Ο «Frankenstein» έρχεται, ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο έχει ένα καστ στο μυαλό του - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:15
16/3

Ο «Frankenstein» έρχεται, ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο έχει ένα καστ στο μυαλό του

Άντριου Γκάρφιλντ, Μία Γκοθ και Όσκαρ Άιζακ είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις για την επόμενη ταινία του (πλέον τρις) οσκαρούχου Μεξικανού.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ούτε εβδομάδα δεν έχει περάσει από τη νέα οσκαρική τιμή γα τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (για τον «Πινόκιό» του πήρε το Καλύτερο Animation) και ήδη ξεκινά ο γύρος των συνομιλιών για τον επικείμενο «Frankenstein».

Ο ντελ Τόρο εποφθαλμιά τους Γκάρφιλντ, Άιζακ και Γκοθ - η οποία μοιάζει να είναι το επόμενο πρόσωπο της κατηγορίας Κριστίνα Ρίτσι/Εύα Γκριν. Ο Μεξικανός γράφει και σκηνοθετεί ένα σχέδιο που αναπτύσσει εδώ και πολύ καιρό, βασισμένο βέβαια στο μυθιστόρημα (1818) της Μαίρη Σέλεϊ, που έχει μεταφερθεί κάμποσες φορές στο σινεμά είτε ευθέως ή και σαν αμέτρητα spinoff, σίκουελ, παρωδίες, ήδη από τις δεκαετίες του '30 και του '40! Τούτο θα είναι μέρος της συμφωνίας του ντελ Τόρο με το Netflix.

Ο Γκάρφιλντ είναι σε φόρμα τελευταία στον κόσμο της πλατφόρμας, προσφάτως στο Hulu και την μίνι σειρά «Under the Banner of Heaven», ενώ ήταν και πέρυσι υποψήφιος για Α' Ανδρικό στο ωραιότατο «Tick, Tick...Boom!». Ο Άιζακ εξακολουθεί την under the radar άξια διαδρομή του (αν και τον είδαμε στο «Dune» και είναι και στο «Moon Knight» της Μάρβελ, πάντα αξιοπρεπής είναι τελικά), ενώ η Γκοθ με τα το «X», το «Pearl» και το επικείμενο «MaXXXine» (όλα μαζί κάνουν μια τριλογία), παίζει και στο «Infinity Pool» του υιού Κρόνενμπεργκ που προβλήθηκε στο φετινό Σάντανς. Θα την δούμε αρκετά, αν δεν προλάβει να αυτοπυρποληθεί από υπερέκθεση.

Κι αν κάποιος θέλει να μάθει κάποια πράγματα για τον «Frankenstein», ιδού κι ένα συμπαθές βίντεο-δοκίμιο: