«Furiosa»... αλλά χωρίς φούριες: Το σίκουελ του Τζορτζ Μίλερ μετατέθηκε για το 2024 - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:40
13/9

«Furiosa»... αλλά χωρίς φούριες: Το σίκουελ του Τζορτζ Μίλερ μετατέθηκε για το 2024

Η προοριζόμενη για μεγαλύτερη στα χρονικά παραγωγή της Αυστραλίας, θα έχει πρωταγωνίστρια την Άνια Τέιλορ-Τζόι και υπάρχει και μια ωραία ιστορία για το πώς πήρε τον ρόλο.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η Warner έσπρωξε πίσω λοιπόν την συνέχεια του «Fury Road», κατά έναν χρόνο. Αντί του καλοκαιριού του 2023, βρίσκεται τώρα στον Μάιο του 2024. Καλά κρασιά δηλαδή, αλλά μια γεύση από τον προγραμματισμό των στούντιο, κατάτι επηρεασμένο από την πανδημία - που παρά την διάχυτη ευεξία αρκετών πορεύεται ανενόχλητη.

Πίσω στην «Furiosa» όμως, που θα έχει στις τάξεις της την εύνοια του Γιάχια-Αμπντούλ Ματίν ΙΙ, που ετοιμάζει τις αποσκευές του για ένα κάποιο stardom λόγω του επικείμενου 4ου Μάτριξ, ως νεαρός Μορφέας, και βέβαια της 'Άνια Τέιλορ-Τζόι που όχι μόνο θα απολαύσουμε στις Νύχτες στο «Last Night in Soho», αλλά και που εξαιτίας του πήρε τον ρόλο στην υπερπαραγωγή του Μίλερ! Γιατί αυτό; Γιατί ο Μίλερ είδε ένα πρώιμο cut της ταινίας του Ράιτ και μετά οι δυο τους είχαν μια συζήτηση...:

«Ενδιαφέρουσα μου φάνηκε», σκεφτόταν ο Μίλερ (που την πρωτόδε εκεί, δεν κάθεται να βλέπει τηλεόραση ο άνθρωπος) για να παρέμβει καταλυτικά ο Ράιτ λέγοντας «ούτε να το σκεφτείς να πας παρακάτω, είναι σπουδαία, θα γίνει τεράστια. Είναι φανταστική στη συνεργασία». 

Κι αφού τα είπανε και τα συμφωνήσανε, ο Μίλερ επικοινώνησε μαζί της και της ζήτησε να κάνει τον «mad as hell» μονόλογο από το «Δίκτυο» του Σίντνεϊ Λιουμέτ, που στο κάτω-κάτω χάρισε και ένα Όσκαρ στον Πίτερ Φίντς.

«Της είπα ότι θα ήθελα ένα πολύ απλό τεστ, να διαβάσει στην κάμερα τον μονόλογο. Που δεν είναι μόνο ένα λαμπρό κομμάτι γραψίματος, αλλά δεν χρειάζεται και παρτενέρ. Η Άνια έκανε ένα, που ήταν πολύ καλό. Μετά τις έδωσα μερικές απλές σημειώσεις περί του σκοπού μου και το έπιασε τέλεια. Κι όλα αυτά μέσω iPhone. Το έστειλα στο στούντιο, τους εξήγησα γιατί την θεωρώ κατάλληλη για τον ρόλο, όμως το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που δεν χρειαζόταν η δική μου παρότρυνση».

Εύγε στον Τζορτζ και την Άνια, που όπως δείχνει το πράγμα θα έχει την ευκαιρία να δείξει πόσο φαρδείς και ανθεκτικοί είναι οι ώμοι της στον ρόλο που σχημάτισε η Σαρλίζ Θερόν. Αυτή είναι η ευκαιρία της για την μεγάλη χολιγουντιανή κατηγορία και δεκαετίες μετά το πρώτο «Μαντ Μαξ» ο άνθρωπος που έκανε σταρ τον Μελ Γκίμπσον είναι ακόμα ο εκείνος «που ήξερε πολλά».