Πρώτη φωτογραφία της «Furiosa» του Τζορτζ Μίλερ με την Άνια Τέιλορ-Τζοι στον πρωταγωνιστικό ρόλο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:09
30/11

Πρώτη φωτογραφία της «Furiosa» του Τζορτζ Μίλερ με την Άνια Τέιλορ-Τζοι στον πρωταγωνιστικό ρόλο

Ο ρόλος που πρωτόπαιξε η Σαρλίζ Θερόν στην ταινία του 2015 αποτελεί εδώ την κεντρική μορφή στο spin off του Τζορτζ Μίλερ που (λογικά) πατάει γκάζι για επόμενες Κάννες.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Με τον «Δρόμο της Οργής» να φαντάζει σε πάμπολλούς σαν το ιδεώδες blockbuster (πολλά εισιτήρια, 6 Όσκαρ από 10 υποψηφιότητες, κριτικά πανηγύρια, παρουσία σε λίστες με τα καλύτερα της δεκαετίας), η ιδέα ενός σίκουελ, υπό την ασφαλή καθοδήγηση του Τζόρτζ Μίλερ, ήταν αναμενόμενη κι επιθυμητή.

Ο σκηνοθέτης δεν είχε σταματήσει από την πρώτη στιγμή να υπαινίσσεται ότι η ιστορία δεν έχει τελειώσει και πως θα ήθελε να διευρύνει το σύμπαν του έργου με μια ταινία βασισμένη στην Furiosa, που το 2015 υποδύθηκε η Σαρλίζ Θερόν. Για κάποιο καιρό, ο Μίλερ πίστευε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τεχνολογία αντιγήρανσης στη Θερόν για να υποδυθεί τον εαυτό της σε νεαρή ηλικία αλλά και οι δυο συμφώνησαν πως είναι καλύτερο να προχωρήσουν σε νέο κάστινγκ. «Είναι δύσκολο να το καταπιείς. Σέβομαι όμως τον Τζορτζ, περισσότερο κιόλας μετά τη συνεργασία στο φιλμ, είναι ένας πραγματικά μεγάλος σκηνοθέτης και του εύχομαι ό,τι το καλύτερο. Είναι όμως κάτι λυπητερό. Αγάπησα τον χαρακτήρα και χαίρομαι γιατί είχα μια μικρή συμβολή στη δημιουργία του. Θα είναι για πάντα κάποια που σκέφτομαι στοργικά. Φυσικά και ήθελα να συνεχίζω την ιστορία της αλλά εφόσον ο Τζορτζ πιστεύει πως πρέπει να γίνει έτσι τον εμπιστεύομαι απόλυτα» είχε δηλώσει πρόσφατα η Θερόν.

Η διάδοχός της είναι η Άνια Τέιλορ Τζόι («Split», «Glass», «Το Γκαμπί της Βασίλισσας») και συμπρωταγωνιστές της οι Κρις Χέμσγουορθ και Γιάχια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ («Aquaman», «The Trial of the Chicago 7») με τον πρώτο να φημολογείται πως αναλαμβάνει τον ρόλο του Immortan Joe (του κακού του «Fury Road»)

Ο Τζορτζ Μίλερ υπογράφει κι εδώ σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή μαζί με το επί χρόνια συνεργάτη του παραγωγό Νταγκ Μίτσελ Η καθυστέρηση των πέντε χρόνων για το ξεκίνημα της υλοποίησης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σύγκρουση της εταιρείας παραγωγής του Μίλερ με την Warner, διακεδαστική για μας τους απ' έξω είναι αλήθεια, με τους πρώτους να ζητάνε οφειλόμενα επειδή έκαναν το έργο κάτω από τον προϋπολογισμό και τη δεύτερη να τα αρνείται γιατί το έκαναν μεγαλύτερο και βιαιότερο από τα συμφωνηθέντα. Είναι τρελοί αυτοί οι παραγωγοί.

Η ταινία πάντως έχει ημερομηνία εξόδου τις 24 Μαΐου 2024.