«The Iron Anniversary»: Το HBO γιορτάζει 10 χρόνια «Game of Thrones» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
17:43
6/4

«The Iron Anniversary»: Το HBO γιορτάζει 10 χρόνια «Game of Thrones»

Αυτή την άνοιξη... Winter is coming ξανά! Το συνδρομητικό δίκτυο αφιερώνει ένα μήνα στην μεγαλύτερη τηλεοπτική επιτυχία του με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από την πρεμιέρα της σειράς.

Από τον Πάνο Γκένα

Στις 17 Απριλίου 2011 έκανε πρεμιέρα το πρώτο επεισόδιο «Game of Thrones». Οχτώ σεζόν, 59 βραβεία ΕΜΜΥ (από 160 υποψηφιότητες), 73 επεισόδια και εκατομμύρια τηλεθεατές μετά, η σειρά έγινε παγκόσμιο σημείο αναφοράς και τα «ντοθράκι» δεύτερη γλώσσα για τους φανατικούς.

Κι αν οι περισσότεροι θεατές ένιωσαν (δικαιολογημένα) προδομένοι από την βιαστική, τελευταία σεζόν, η εντυπωσιακή δράση, οι μυστικές δολοπλοκίες, το επικό θέαμα και οι σοκαριστικές ανατροπές που επεφύλασσε η σειρά σε εβδομαδιαία βάση, δεν ξεχνιούνται εύκολα (όπως και το κύπελο Starbucks στο #804).

Με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τον πρώτο κύκλο της σειράς-φαινόμενο, το HBO ανακοίνωσε μία σειρά από streaming δράσεις.

Στις 10 Απριλίου το ΗΒΟ προσκαλεί τους θιασώτες του GoT σε ένα «MaraThrone» του πρώτου κύκλου, ενώ παράλληλα προκαλεί τους φανατικούς για binge-watching όλων των επεισοδίων με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς που υποστηρίζονται από το καστ της σειράς (Women for Women International, International Rescue Committee (IRC), UNICEF, The Trevor Project κ.α.).

Στο τέλος του μήνα, τρια ζευγάρια θα κερδίσουν από μία τελετή γάμου εμπνευσμένη από το Game of Thrones (ειρωνία αν σκεφτεί κανείς το διάσημο πλέον Red Wedding) και θα λάβουν ειδικά σχεδιασμένα δώρα, όπως βαρέλια κρασιού GoT, δισκοπότηρα και περίτεχνα κέικ με τα οικόσημα των Targaryen, Stark και Lannister. Άλλοι θαυμαστές μπορούν επίσης να διεκδικήσουν συλλεκτικά δώρα, όπως αυγό δράκου Fabergé, καφάσια από GoT μπύρες, ειδικές εκδόσεις Funko με τους χαρακτήρες της σειράς και φυσικά DVD ή Blu-Ray. Επίσης οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ειδική σελίδα περισσότερα από 150 βίντεο συνεντεύξεων, κομμένων σκηνών και παρασκηνίων.

 

Κι αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται περιττά, πρόθεση του καναλιού είναι να μην σβήσει την «φλόγα» του GoT, από τη στιγμή που ετοιμάζει ήδη το πρίκουελ «House of the Dragon». Όπως είναι ήδη γνωστό το πρίκουελ τοποθετείται 300 χρόνια πριν τα γεγονότα του GoT και ως προς το καστ έχουν ήδη ανακοινωθεί τα ονόματα των Ματ Σμιθ, Ολίβια Κουκ, Ρις Ίφανς και Σονόγια Μιζούνο.

Δείτε στη συνέχεια το τρέιλερ της «Iron Anniversary».