Το «Gladiator 2» θα διαδραματίζεται 25 χρόνια περίπου μετά τα γεγονότα του πρώτου φιλμ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:42
13/6

Το «Gladiator 2» θα διαδραματίζεται 25 χρόνια περίπου μετά τα γεγονότα του πρώτου φιλμ

Δύο παραγωγοί ετοιμάζουν τη συνέχεια της επικής περιπέτειας του Ρίντλεϊ Σκοτ, περιμένοντας τον τελευταίο να τελειώσει με άλλες υποχρεώσεις του και να αναλάβει, αν θέλει, ακόμη και τη σκηνοθεσία. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η ταινία που θριάμβευσε στα Όσκαρ του 2001 αλλά και στο box office της ίδιας χρονιάς, o «Μονομάχος» του Ρίντλεϊ Σκοτ διατηρεί ως σήμερα συσπειρωμένο το κοινό του που πιθανά δε θα έλεγε όχι σε κάποιου είδους συνέχεια. Έστω και χωρίς τον Ράσελ Κρόου, λόγω του φινάλε της ταινίας, αν και ο Ρίντλεϊ Σκοτ όταν είχε ερωτηθεί στο παρελθόν για το θέμα είπε πως δε θα ήταν πρόβλημα για την ταινία αν επιστρέψει. 

Ενώ ως τώρα η όλη κουβέντα γύρω από ένα ενδεχόμενο σίκουελ δε ξέφευγε από τα όρια της φήμης, τώρα μάλλον υπάρχουν αποδείξεις που δείχνουν ότι όντως αναπτύσσεται. Οι παραγωγοί Γουόλτερ Παρκς και Λόρι ΜακΝτόναλντ είναι οι υπέυθυνοι για το project και ανέφεραν πως το σενάριο της ταινίας αναφέρεται σε γεγονότα που τοποθετούνται χρονικά 25 χρόνια μετά το πρώτο φιλμ. 

Συγκεκριμένα, ο Πίτερ Γκρεγκ («The Town») είναι αυτός που επιμελείται το σενάριο το οποίο θα έχει ως ήρωα τον Λούκιο, τον ανηψιό του Κόμοδου (χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Γιοακίν Φίνιξ) που πιθανά να έχει μια «πνευματικη» καθοδήγηση από τον Μάξιμο, ό,τι και αν σημαίνει αυτό για μια ενδεχόμενη εμπλοκή, έστω και μόνο μέσω φωνής, του Κρόου. Οι παραγωγοί δήλωσαν πως ό,τι κάνουν από εδω και πέρα θα είναι σε συνεργασία με τον Σκοτ, ο οποίος αυτό τον καιρό είναι απασχολημένος με την τηλεοπτική σειρά «Raised by Wolves» που ετοιμάζει. Μετά το τέλος της θα ξεκαθαρίσει και το αν ο ίδιος προτίθεται να ξανακαθήσει στη σκηνοθετική καρέκλα για το σίκουελ αυτό ή θα συνεισφέρει μόνο ως συμπαραγωγός.