Τρέιλερ: Ο Γκάι Ρίτσι στέλνει τον Τζέικ Τζίλενχαλ στο Αφγανιστάν με το «Covenant» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:04
3/2

Τρέιλερ: Ο Γκάι Ρίτσι στέλνει τον Τζέικ Τζίλενχαλ στο Αφγανιστάν με το «Covenant»

Κι ενώ το «Operation Fortune» του κόβει ακόμα εισιτήρια στη χώρα μας, έχοντας ξεπεράσει τις 50 χιλιάδες, κυκλοφόρησε το τρέιλερ για την επόμενη ταινία του Γκάι Ρίτσι, την οποία θα δούμε στις αίθουσες τον Απρίλιο.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Ότι ο Γκάι Ρίτσι έχει ακόμα πέραση στη χώρα μας το αποδεικνύουν και οι επιδόσεις του πρόσφατου «Operation Fortune», που έχει ξεπεράσει τα 50.000 εισιτήρια και, όπως πάει, θα κλείσει με ένα ποσό κάπου κοντά στις 60 χιλιάδες. Φυσικά, η συγκεκριμένη ταινία έχει τη σφραγίδα Γκάι Ρίτσι, με όσα την αποτελούν. Όταν διαβάσαμε ότι περιμένουμε και δεύτερη ταινία του μέσα στο 2023, με τον Τζέικ Τζίλενχαλ να υποδύεται έναν Αμερικανό στρατιώτη στο Αφγανιστάν, περιμέναμε ότι θα βλέπαμε απλά τον πιο «βλοσυρό» Γκάι Ρίτσι, εκείνον του «Wrath of Man» για παράδειγμα.

Το τρέιλερ μας αιφνιδίασε, καθώς πέρα από τις σκηνές δράσεις, που είμαστε σίγουροι ότι ο Ρίτσι θα έχει ενορχηστρώσει υποδειγματικά – γίνεται όλο και καλύτερος σε αυτό με τα χρόνια – βλέπουμε μελοδραματικούς τόνους, έναν χαρακτήρα που νιώθει ότι έχει ηθικό χρέος να βοηθήσει εκείνον που τον βοήθησε και φλερτ με ένα σινεμά με σημαντικότερα δραματικά στοιχήματα από το σύνηθες. Δεν ξέρουμε τι αποτέλεσμα θα έχει, η απόπειρα στον υπαρξισμό  και στον φελινισμό (κι όμως) με το «Revolver» είχε δοκιμάσει τις αντοχές μας και άφησε αλγεινές εντυπώσεις γενικότερα, αλλά από μια πλευρά χαιρόμαστε που ο Ρίτσι δεν περιορίζεται στη γνώριμη συνταγή του και δοκιμάζει πράγματα – ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει από τέτοιους «πειραματισμούς.»

Στη χώρα μας ως ημερομηνία εξόδου του «Covenant» έχει οριστεί η 20η Απριλίου.