Χαλίνα Χάτσινς: Ποια ήταν το θύμα του δυστυχούς περιστατικού στα γυρίσματα του «Rust»; - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:26
22/10

Χαλίνα Χάτσινς: Ποια ήταν το θύμα του δυστυχούς περιστατικού στα γυρίσματα του «Rust»;

Μια σύντομη μνεία στην υποσχόμενη καριέρα της τόσο άτυχης 42χρονης διευθύντριας φωτογραφίας, «Rising Star» σύμφωνα με το βαρυσήμαντο περιοδικό του χώρου, American Cinematographer.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Γεννημένη στην Ουκρανία το 1979, η Χάτσινς μεγάλωσε σε μια σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο και αποφοίτησε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου, σπουδάζοντας δημοσιογραφία. Οι πρώτες της δουλειές ήταν πάνω στην ερευνητική δημοσιογραφία, αφού συνεργάστηκε με πλήθος βρετανικών ντοκιμαντέρ, μετακομίζοντας στην ανατολική Ευρώπη.

Σύντομα θα αφιχθεί στο Λος Άντζελες, αποφασισμένη να μεταπηδήσει στον χώρο της φωτογραφίας, θαυμάζοντας τη δουλειά του Κρίστοφερ Ντόιλ και του Σεργκέι Ουρουσέβσκι. Αρχικά δουλέυει ως βοηθός παραγωγής, γυρίζοντας παράλληλα και τις δικές της μικρού μήκους ταινίες, πολλές από τις οποίες δεν θα ολοκληρώσει, αλλά θα αποτελέσουν μέρος της προεργασίας για εκείνο που θα ακολουθήσει.

Ήταν απόφοιτος -και μέλος- της Σχολής του Αμερικανικού Ιντιτούτου Κινηματογράφου, μετά από εισήγηση του βραβευμένου με Emmy, διευθυντή φωτογραφίας, Ρόμπερτ Πράιμς. Το 2018 θα γίνει μια από τις 8 γυναίκες διευθύντριες φωτογραφίας που θα επιλεγούν από την 21th Century Fox για ένα από τα πλέον υπολογίσιμα Εργαστήρια Φωτογραφίας και ένα χρόνο αργότερα το περιοδικό American Cinematographer θα την επιλέξει ως ένα από τα Ανερχόμενα Αστέρια της χρονιάς.

Η φιλμογραφική της καριέρα περιλαμβάνει μικρές, ανεξάρτητες ταινίες, όπως το «Archenemy» με τον Τζο Μανγκανιέλο, το αστυνομικό δράμα «Blindfire», το θρίλερ «The Mad Hatter», ενώ η τελευταία της δουλειά έμελλε να είναι το «Rust» με πρωταγωνιστή -και συμπαραγωγό- τον Άλεκ Μπόλντουιν.

Διαβάστε την αρχική θλιβερή είδηση που έχει ταρακουνήσει την κινηματοραφική κοινότητα εδώ.