Go the distance! Η Ντίσνεϊ ετοιμάζει «ζωντανό» ριμέικ του «Ηρακλή» σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:56
20/6

Go the distance! Η Ντίσνεϊ ετοιμάζει «ζωντανό» ριμέικ του «Ηρακλή» σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Ο Γκάι Ρίτσι αφήνει πίσω το λυχνάρι του «Αλαντίν» και φρεσκάρει το επόμενο live-action της εταιρείας.

Από τον Πάνο Γκένα

Με δεδομένη την εμπορική επιτυχία των «ζωντανών» ταινιών της, που βασίζονται (κυρίως) στις ανανεωτικές ταινίες κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του '90, ήταν επόμενο η Ντίσνεϊ να ανακοινώσει τον «Ηρακλή» σε νέο κινηματογραφικό άθλο.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Γκάι Ρίτσι των «καπνισμένων κανών», του «Σέρλοκ» και του... Στέιθαμ, θα επιστρέψει μετά την επιτυχία του «Αλαντίν» (κακά τα ψέματα, σε σχέση με την «Πεντάμορφη» και τον «Βασιλιά των Λιονταριών» έκανε θαύματα), οι Τζο και Άντονι Ρούσο των «Εκδικητών» θα αναλάβουν την παραγωγή και ο σεναριογράφος του «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings», Ντέιβ Κάλαχαμ, το σενάριο.

Η πρωτότυπη ταινία του 1997 είχε τη φροντίδα των σκηνοθετών Τζον Μάσκερ και Ρον Κλέμεντς, των δημιουργών που «ξύπνησαν» την ωραία κοιμωμένη του animation με ταινίες όπως «Η Μικρή Γοργόνα» και ο «Αλαντίν». Μπορεί η ταινία να μην αποτελούσε πιστή διασκευή των άθλων του Ηρακλή, ήταν όμως μία διασκεδαστική σάτιρα του ηρωικού αρχέτυπου, με τον Τζέιμς Γουντς να σολάρει απολαυστικά ως Άδης, τον Άλαν Μένκεν στη μουσική να φέρνει το γκόσπελ στην ελληνική μυθολογία και τον θρυλικό Τζέραλντ Σκαρφ (Pink Floyd The Wall) να επιμελείται τα σχέδια.

Κάποιες από τις νέες διασκευές του στούντιο έχουν αποδειχθεί φιλότιμες, νέες αναγνώσεις («Το Βιβλίο της Ζούγκλας», «Αλαντίν»), ενώ κάποιες άλλες ανέμπνευστα, πιστά αντίγραφα («Η Πεντάμορφη και το Τέρας», «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών»). Σε μία λίστα που περιλαμβάνει τα «ζωντανά» ριμέικ «Peter Pan & Wendy», «Η Μικρή Γοργόνα» και «Η Παναγία των Παρισίων», ευχόμαστε η νέα περιπέτεια του «Ηρακλή» να αξίζει τον κόπο και... That's the Gospel Truth!