Έτοιμη η επιστροφή του Αλεχάντρο Ινιάριτου στο Μεξικό - ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Bardo» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:29
24/9

Έτοιμη η επιστροφή του Αλεχάντρο Ινιάριτου στο Μεξικό - ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Bardo»

Έξι χρόνια μετά την «Επιστροφή», ο τετράκις βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός, αρχίζει να μοντάρει την «νοσταλγική κωμωδία και το επικό ταξίδι του».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Με μεγάλη, εν μέρει δικαιολογημένη, καθυστέρηση, έρχονται τα καλά νέα για τους θαυμαστές του Μεξικανού δημιουργού. Δικαιολογημένη βέβαια από την πανδημία, δικαιολογημένη ίσως και από εκείνη την φοβερή επίδοση των μέσων της περασμένης δεκαετίας με τις δύο ταινίες («Birdman» και «Επιστροφή») που του έδωσαν διαδοχικά Όσκαρ Σκηνοθεσίας, πολλές υποψηφιότητες, παντού βραβεία, που συνεχίστηκαν μάλιστα το 2018 με ένα ακόμα Όσκαρ, ειδικό αυτή τη φορά, για το «Carne y Arena».

Μπορεί ο κόσμος και οι ταχύτητές του να ξεπερνούν γρήγορα τέτοιους θριάμβους, εντούτοις όμως η Ιστορία σκέπτεται διαφορετικά και αποφαίνεται ότι διαδοχικές νίκες Σκηνοθεσίας στα Όσκαρ έχουν μόνο ο Τζον Φορντ, ο Τζόζεφ Μάνκιεβιτς και ο Αλεχάντρο Ινιάριτου. (Απίστευτο μοιάζει Αλεχάντρο, ε;)

Το «Bardo» (που κουβαλά και έναν μακρύ τίτλο ακόμα - για το γούρι - «False Chronicle of a Handful of Truths») λοιπόν ολοκλήρωσε την παραγωγή του στο Μέξικο Σίτι και σηματοδοτεί την επιστροφή του δημιουργού στα πάτρια εδάφη πάνω από 20 χρόνια μετά τις «Χαμένες Αγάπες». Η επίσημη σύνοψη μιλά για ένα ψευδεπίγραφο χρονικό μιας σειράς αληθειών που αντιμετωπίζει ένας Μεξικανός δημοσιογράφος και ντοκιμαντερίστας (διάσημος πάντα), καθώς επιστρέφει στην πατρίδα του και πέφτει πάνω σε κρίση ταυτότητας, σχέσεων, αναμνήσεων και εγχώριων πολιτικών δεδομένων.

Πρωταγωνιστεί ο Ντανιέλ Χιμένες Κάτσο (που εμφανίζεται και στην «Memoria» του Βιρασετακούν που βλέπουμε φέτος στις Νύχτες μας) και η Γκριζέλντα Σιτσιλιάνι, ενώ στο σενάριο είναι ο μόνιμος Νίκολα Τζιακομπόνε («Biutiful», «Birdman» και παραγωγός στην «Επιστροφή»). Η φωτογραφία ανήκει στην Ντάριους Χότζι (όχι ο μόνιμος Λουμπέτζκι δηλαδή), ενώ στα κοστούμια οι μεταγραφές ήταν από Κουαρόν μεριά (υπάρχει ένα άρωμα «Ρόμα» εδώ όπως και να το κάνεις - Άνα Τεράζας) και στα σκηνικά θα είναι ο Καμπαλέρο, Όσκαρ στον «Λαβύρινθο του Πάνα», οπότε κλείνει το καρέ δανείων από συμπατριώτες Κουαρόν, ντελ Τόρο.

Με το καλό και το post production, αναμένουμε.