Ολύμπιον... «Kaos»: Ο Χιου Γκραντ γίνεται Δίας σε νέα σειρά που ξαναδιαβάζει την ελληνική Μυθολογία - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:37
30/6

Ολύμπιον... «Kaos»: Ο Χιου Γκραντ γίνεται Δίας σε νέα σειρά που ξαναδιαβάζει την ελληνική Μυθολογία

Οι μύθοι των θεών του Ολύμπου θα είναι το αντικείμενο μιας μαύρης κωμωδίας, που υπό μορφή σειράς του Netflix δείχνει να συγκεντρώνει διάσημο καστ.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Είναι κυριολεκτικά εντυπωσιακό το ότι ο θησαυρός ιστοριών της ελληνικής μυθολογίας έχει εμπνεύσει τόσο λίγο την κινηματογραφική βιομηχανία. Ίσως βέβαια να ευθύνεται το ότι θέλει ερμηνευτικά κότσια για να σπάσεις το περιβάλλον μιας αρχαίας μυθολογίας και να τη φέρεις στο σήμερα, αλλά πάντως παραμένει αξιοπερίεργο. Και στις ελάχιστες φορές που κάτι τέτοιο πήγε να συμβεί, το αποτέλεσμα, εκτός από απογοητευτικό, ήταν και χολιγουντιανή αυτοαναφορά παρά κάτι που να εμπνέται από τον παραμυθένιο ανθρωπομορφισμό της μυθολογίας μας.

Η Τσάρλι Κοβέλ («The End of the F***ing World») όμως κατάφερε να πείσει το Netflix ότι έχει μια ιδέα. Και η ιδέα αυτή ξεκινά την παραγωγή της στο καλοκαίρι που διανύουμε. Τι θα είναι αυτό; Μια «τολμηρή, σκοτεινά κωμική, σύγχρονη ματιά στην ελληνική μυθολογία», λένε οι πληροφορίες. Και θα υπάρχει και ένα αστεράτο καστ να την υποστηρίξει: Χιου Γκραντ, Τζάνετ ΜακΤίρ, Ντέιβιντ Θιούλις, Κλιφ Κέρτις και κάμποσοι ακόμα είναι στο σχέδιο.

Ομολογουμένως, τουλάχιστον στο κωμικό δυναμικό του, μερικά ακούγονται απολαυστικότατα: Ο Χιου Γκραντα είναι ο Δίας (ήδη αστείο), που είναι παντοδύναμος αλλά και τρομερά ανασφαλής, ειδικά καθώς θεωρεί ότι σήμερα αντίκρισε τις πρώτες του ρυτίδες και αυτό είναι δείγμα ότι χάνει την εξουσία του. Η ΜακΤίρ παίζει την Ήρα, την πραγματικά κυρίαρχη της κατάστασης, που καθώς ο Δίας παλατζάρει επικίνδυνα βλέπει τον έλεγχό της να απειλείται. Ο Θιούλις παίζει τον Άδη, τον θεό του Κάτω Κόσμου, που επίσης σιγά-σιγά χάνει τον έλεγχο επειδή όλο και περισσότεροι νεκροί σκάνε μύτη στο βασίλειό του. Ο Ποσειδώνας δε, που τον παίζει ο Κλιφ Κέρτις, δεν ενδιαφέρεται πια για τίποτα έξω από το σκληρό παρτάρισμα.

Θα υπάρχουν ελπίζουμε και άλλοι για τις υπόλοιπες θεότητες, ερμηνευένοι από ηθοποιούς όπως οι Ναμπάν Ρίζουαν, Κίλιαν Σκοτ, Μίσια Μπάτλερ, Λέιλα Φαρζάντ, Ορόρα Περινό, Ράκι Αγιόλα, Στάνλεϊ Τάουνσεντ και Μπίλι Πάιπερ, κάποιοι εξ αυττών σε ρόλους επαναστατημένων θνητών που εξεγείρονται ενάντια στο καθεστώς Δία (#ZeusElectionNow και #τιψηφίσατερε κι έτσι) και κάποιοι σε άγνωστους ακόμα ρόλους.

Δημιουργία και σενάριο οφείλονται στην Τσάρλι Κοβέλ, Τζόρτζι Μπανκσ-Ντέιβις θα είναι η κύρια σκηνοθέτις (και μεταξύ των εκτελεστικών παραγωγών), ενώ και η Ρουνγιαράρο Μαπφούμο ακούγεται πώς θα διευθύνει κάποια επεισόδια.

Αναμένεται.