Νταϊάν Κρούγκερ: «Ο Ταραντίνο δεν με ήθελε για το Άδωξη Μπάσταρδοι» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:37
14/1

Νταϊάν Κρούγκερ: «Ο Ταραντίνο δεν με ήθελε για το "Άδωξη Μπάσταρδοι"»

13 χρονιά μετά τη μεγάλη επιτυχία του Κουέντιν Ταραντίνο, η Νταϊάν Κρούγκερ κάνει μια αποκάλυψη που κανείς μέχρι τώρα δεν γνώριζε.

Από τον Χρήστο Πολίτη

«Δεν ήθελε να με προσλάβει, δεν πίστευε σε μένα. Στην πραγματικότητα, ο μοναδικός λόγος που έκανα οντισιόν για την ταινία ήταν επειδή δεν υπήρχε καμία άλλη».

Τάδε έφη Νταϊάν Κρούγκερ, η μοναδική γυναικεία παρουσία -μαζί με τη Μελανί Λοράν- στο ανδροκρατούμενο καστ του «Άδωξη Μπάσταρδοι», στο ρόλο μιας γερμανίδας ηθοποιού που κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου «αναγκάστηκε» να γίνει κατάσκοπος.

«Είχαν περάσει από οντισιόν οι πάντες, και αρνούνταν για μένα επειδή είχε δει μια ταινία που έπαιζα και δεν του άρεσε καθόλου. Και τελικά αναγκάστηκε επειδή δεν είχε μείνει καμία άλλη», χωρίς να αποκαλύπτει ποια ταινία ήταν αυτή.

«Έπρεπε να πληρώσω μόνη του την πτήση από τη Νέα Υόρκη στη Γερμανία γιατί επειδή είναι Αμερικάνος δεν ήθελε να με δει στην Αμερική. Οπότε έπρεπε να ταξιδέψω. Έφτασα στα όρια μου, αλλά είπα «Ξέρεις κάτι; Γαμ**** τον! θα το κάνω για να του αποδείξω οτι μπορώ να το κάνω».

Τελικά τα πάντα πήγαν καλά, η Κρούγκερ πήρε τον ρόλο και έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Ταραντίνο, αφού καρπώθηκε και μια υποψηφιότητα στα βραβεία της Ένωσης Ηθοποιών, αλλά και κριτική αποδοχή.

«Σκέφτομαι πως ήταν ένα μάθημα και για εκείνον. Καμιά φορά κάνεις το λάθος -και βάζω και τον εαυτό μου μέσα- να τοποθετείς τους ανθρώπους σε κουτάκια, οτι μπορεί να είναι μονάχα έτσι, αλλά είναι και αλλιώς».

Όσο για τις φήμες που ήθελαν τον Ταραντίνο, έναν δυνάστη στα γυρίσματα, η Κρούγκερ το ξεκαθάρισε.

«Η δική μου εμπειρία το να δουλεύεις με τον Ταραντίνο ήταν σκέτη απόλαυση. Με σεβάτηκε και ποτέ δεν υπερέβει τα εσκαμμένα να με υποχρεώσει να κάνω κάτι που δεν θα ένοιωθα άνετα».