«Spencer»: Πρώτη εικόνα της Κρίστεν Στιούαρτ ως Πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ταινία του Πάμπλο Λαραΐν - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
17:13
27/1

«Spencer»: Πρώτη εικόνα της Κρίστεν Στιούαρτ ως Πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ταινία του Πάμπλο Λαραΐν

Μετά την Τζάκι Κένεντι o Χιλιανός δημιουργός επανέρχεται με το «Spencer», για την πρόωρα χαμένη Λαίδη Νταϊάνα, με πρώτη κυρία του την Κρίστεν Στιούαρτ.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Μια από τις προσωπικότητες του διεθνούς πολιτικού τζετ σετ που έχει αγκιστρώσει την λαϊκή φαντασία, η Λαίδη Νταϊάνα, που σκοτώθηκε τραγικά σε οδικό δυστύχημα το 1997 στο Παρίσι, θα γνωρίσει άλλη μια κινηματογραφική ενσάρκωση μετά από αυτήν του 2013 με την Ναόμι Γουάτς στον επώνυμο ρόλο.

Η ουσιώδεις διαφορές εκ πρώτης όψεως  είναι δύο. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ανέλπιστα αλλά και «λογικά» κάθεται ο χαϊδεμένος Πάμπλο Λαραΐν και τον ρόλο της πριγκίπισσας αναλαμβάνει η Κρίστεν Στιούαρτ σε μια τουλάχιστον ενδιαφέρουσα επιλογή.

«Η Κρίστεν είναι μια από τις μεγάλες ηθοποιούς σήμερα», λέει ο Λαραΐν. «Για να το κάνεις σωστά σε ένα έργο σαν αυτό χρειάζεσαι μυστήριο. Η Κρίστεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, όμως διακρίνεται στο ότι μπορεί να είναι πολύ μυστηριώδης ενώ ταυτόχρονα πιάνει το εύθραυστο και μαζί ανθεκτικό. Ο συνδυασμός αυτών με έκανε να την σκεφτώ για τον ρόλο. Και ο τρόπος που αντέδρασε στο σενάριο και το πώς προσεγγίζει τον χαρακτήρα είναι υπέροχος. Είναι μια δύναμη της φύσης», κατέληξε ντοπάροντας την πρωταγωνίστριά του ο Χιλιανός.

Το «Spencer» δεν θα έχει τον αστυνομικό/κουτσομπολικό χαρακτήρα που θα έφερνε αναντίρρητα εισπρακτικό θρίαμβο. Στη λογική της «Τζάκι» η ταινία θα εκτυλίσσεται σε τρεις μέρες, ένα κρίσιμο διάστημα στις αρχές του '90 όταν στα τελευταία της Χριστούγεννα στον Οίκο των Γουίντσορ η Νταϊάνα συνειδητοποίησε ότι ο γάμος της με τον Κάρολο δεν λειτουργεί και θα έπαιρνε έναν δρόμο διαφορετικό, έναν δρόμο που δεν θα οδηγούσε στον βρετανικό θρόνο. Με τον τρόπο αυτό ο Λαραΐν θα φωτίσει την γαμήλια σχέση της, τους πανίσχυρους δεσμούς με τα παιδιά της, τον χαρακτήρα της.

«Είναι μόνο τρεις μέρες από τη ζωή της», λέει ο σκηνοθέτης. «Σ' αυτό το ελάχιστο διάστημα θέλουμε να δείξουμε ένα ευρύτερο φάσμα του χαρακτήρα της. Όλοι ξέρουν τη μοίρα της, δεν χρειάζεται να πάμε εκεί. Θα μείνουμε σε ένα ιδιωτικό μέρος της, εκεί που μπορεί να φανεί αυτό που ήθελε να κάνει, αυτό που ήθελε να είναι».

Η ταινία που φέρει την υπογραφή του Στίβεν Νάιτ στο σενάριο αναμένεται να προβληθεί το 2021. Στην «Τζάκι» η Νάταλι Πόρτμαν έφτασε ως την πεντάδα των Όσκαρ, η Στιούαρτ δεν έχει φτάσει ακόμη εκεί (έχει όμως ένα Σεζάρ!). Τόσο από πλευράς φυσιογνωμικής εγγύτητας όσο και ερμηνευτικού θάρρους η επιλογή της διαφαίνεται εμπνευσμένη.