O Λαρς Φον Τρίερ μοιάζει συμφιλιωμένος με την ιδέα ότι μπορεί να μην ξαναγυρίσει ταινία - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:20
5/12

O Λαρς Φον Τρίερ μοιάζει συμφιλιωμένος με την ιδέα ότι μπορεί να μην ξαναγυρίσει ταινία

O Δανός σκηνοθέτης, που το καλοκαίρι διαγνώστηκε με Πάρκινσον, δηλώνει ότι δεν υπάρχει κάποιο απραγματοποίητο σχέδιο στη bucket list του αυτή τη στιγμή και ότι νιώθει εντάξει με την ιδέα να μην ξαναπεράσει ποτέ πίσω από τις κάμερες. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Η τρίτη σεζόν του «Κingdom» προβάλλεται αυτές τις μέρες μέσω Mubi, οπότε ο Λαρς Φον Τρίερ δίνει περισσότερες συνεντεύξεις αυτή την περίοδο. Το καλοκαίρι ο Δανός σκηνοθέτης ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με Πάρκινσον. Στη συνέντευξη τύπου για την προβολή επεισοδίων της σειράς στο φεστιβάλ Βενετίας εμφανίστηκε μέσω Zoom και ανέφερε ότι ελπίζει μετά από κάποιο διάστημα και αν όλα πάνε καλά με τις θεραπείες στις οποίες υποβάλλεται, θα επιστρέψει πίσω από τις κάμερες.

Τώρα, σε μια νέα του συνέντευξη, δηλώνει συμφιλιωμένος με την ιδέα ότι θα αφήσει τη σκηνοθεσία πίσω του. «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει στο μυαλό μου κάποια ταινία που δεν έχω γυρίσει και θα ήθελα πάρα πολύ να γυρίσω κάποτε», είπε στον New Yorker ο Τρίερ. «Με δεδομένο και το Πάρκινσον που έχω, θα μπορούσα να ζήσω με την ιδέα ότι δεν θα ξανακάνω ταινία. Επίσης φοβάμαι το ρίσκο και τον πειρασμό να γυρίσω αυτό που αποκαλώ “ταινία μεγάλου ανθρώπου”. Aναφέρομαι σε αυτές τις ταινίες που κάνεις επειδή έχεις πολύ μεγάλο σπίτι και επειδή πασχίζεις να επαναλάβεις την επιτυχία σου», πρόσθεσε ο Τρίερ.

Λέει κι άλλα στη συνέντευξη, ότι στο «Σπίτι που έχτισε ο Τζακ» οι γυναίκες δεν υποφέρουν, απλά δολοφονούνται άμεσα, αντί να συνεχίζουν να υποφέρουν ή ότι στον «Αντίχριστο» υποτίμησε αυτό που χρειάζεται ο τρόμος για να λειτουργήσει που είναι ο χρόνος. Μην τα πολυλογούμε, οι θαυμαστές του σπεύσατε εδώ.