Βομβαρδισμός του τρίτου επεισοδίου του «Last of Us» με αρνητικές κριτικές στο Imdb - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:41
3/2

Βομβαρδισμός του τρίτου επεισοδίου του «Last of Us» με αρνητικές κριτικές στο Imdb

Oργισμένoi φαν που δεν θέλουν να πειράξεις τρίχα από τα πράγματα στα οποία θεωρούν πως έχουν entitlement, αλλά και alt-right τρολ και συμπαθούντες χρήστες που λογαριάζουν πια για «woke» οτιδήποτε φέρει το queer στοιχείο, βάζουν οργανωμένα άσσο στο συγκεκριμένο επεισόδιο, που αφιερώνεται στην τρυφερή ερωτική ιστορία δύο αντρών κατά τον καιρό της επιδημίας.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Τα έχουμε ξαναπεί για τις βαθμολογίες του imdb, σε συντριπτικό βαθμό ψηφίζουν μέλη της fanboy κοινότητας, πάντα σε θεάματα που τους αφορούν, με αποτέλεσμα, αν υποτεθεί ότι θέλεις να βγάλεις κάποιο πόρισμα για το που κινείται η κοινή γνώμη του φιλοθεάμονος κοινού, να χρειάζεσαι να έχεις ένα γενικότερο background για τον εκάστοτε τίτλο. Το «Last of Us», η καλαίσθητη μεταφορά του ομώνυμου διαδραστικού δράματος  του Playstation – και ένα από τα καλύτερα video games για να ξεκινήσει ένας «φρέσκος» gamer - χαιρετίστηκε από τη φαν κοινότητα κατά τα δύο πρώτα του επεισόδια, καθώς αποτέλεσε μια σχεδόν πλάνο προς πλάνο διασκευή.

Το τρίτο επεισόδιο, όμως, δημιουργεί (για κάποιους αυθαιρετώντας) μια τρυφερή ερωτική ιστορία από έναν περιφερειακό χαρακτήρα στο παιχνίδι, τον Μπιλ, αποτελώντας μια πραγματικά καλή στιγμή τηλεόρασης. Κάποια fanboys επαναστάτησαν γιατί δεν θέλουν να πειράξεις τρίχα από τα πράγματα στα οποία θεωρούν πώς έχουν entitlement. Eκείνο που έριξε ακομα περισσότερο λάδι στη φωτιά, όμως, είναι ότι ο Μπιλ, όπως και στο παιχνίδι, είναι gay και ότι το ρομάντζο είναι ανάμεσα σε δύο άντρες. Η alt-right πλευρά του διαδικτύου, που σαγηνεύει, δυστυχώς, και μερίδα ανθρώπων εξαντλημένων από την υστερία κάποιων Social Justice Warriors, αντιλαμβάνεται πια ως «woke» οτιδήποτε περιέχει μέσα το queer στοιχείο. Έτσι ενώ τα πρώτα επεισόδια έχουν υψηλότατες βαθμολογίες, το τρίτο έχει αυτή τη στιγμή 7.9 - μην το ψάχνετε, στις σειρές οι βαθμολογίες φτάνουν στον Θέο. Όπως μπορεί να δει κανείς από τους 126.930 που είχαν ψηφίσει τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ένα 28.3% έχει βαθμολογήσει με άσσο το επεισόδιο, ένα γεγονός που φανερώνει ότι έχουμε οργανωμένη εκστρατεία αντιδραστικών τρολ – η οποία, φυσικά, φέρει ως αντίδραση και ενίσχυση των βαθμολογιών με 10 για να υπάρξει μια «εξισορρόπηση».

Στον θαυμαστό κόσμο του imdb και του διαδικτύου θα βρεις πολλά αντίστοιχα παραδείγματα που, όπως παρατηρεί και αρθρογράφος του Collider, θα ήταν αδιάφορα, αν δεν είχαν αντίκτυπο και στον πραγματικό κόσμο. Οι επιθέσεις και τα εγκλήματα μίσους σε βάρους της queer κοινότητας παρουσιάζουν αύξηση εσχάτως. Και η ενίσχυση του φανατισμού ακόμα και με αφορμές σαν αυτή, σίγουρα βάζει όχι το λιθαράκι της, αλλά την κοτρόνα της σε αυτή την ιστορία.