Η Λίνα Ντάναμ επιστρέφει με το «Sharp Stick» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
4:04
3/3

Η Λίνα Ντάναμ επιστρέφει με το «Sharp Stick»

Ουσιάστικα μιλάμε για τη δεύτερη μεγάλου μήκους της, όμως η Λίνα Ντάναμ θα είναι πάντα το hipster «Girl» δίπλα στον Άνταμ Ντράιβερ.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Μια δεκαετία μετά το «Tiny Furniture», ο άνθρωπος εργαλείο όπως θέλει να μοιάζει η Λίνα Ντάναμ, που παίζει, γράφει και σκηνοθετεί επιστρέφει με το «Sharp Stick», ένα ανεξάρτητο αλά Γκέργουιγκ ή Στίλμαν φιλμ, που αυτές τις μέρες ψάχνει πιθανούς χρηματοδότες στο φεστιβάλ Βερολίνου.

Δε ξέρουμε πολλά, για την ακρίβεια τίποτα για την υπόθεση της ταινίας, πέρα από τη Ντάναμ να βρίσκεται και εδώ παντού, ακόμα και στην παραγωγή, κρατώντας και ένα ρόλο, δίπλα στην Τζένιφερ Τζέισον Λι.

Η ίδια δηλώνει πως «η ιστορία αυτή είναι πολύ προσωπική και μια συνέχεια να δημιουργήσει έναν ανοιχτό διάλογο γύρω από τη πολυπλοκότητα της γυναικείας σεξουαλικότητας», τον πυρήνα και της τηλεοπτικής της επιτυχίας «Girls». Η σειρά του πάντα τολμηρού ΗΒΟ, που έκανε διάσημο και τον Άνταμ Ντράιβερ πλασαρίστηκε ως το Ευαγγέλιο της μεταφηβικής ερωτικής ζωής μιας χούφτας κοριτσιών στη Νέα Υόρκη της μετά Millenuim εποχής, με τη Ντάναμ (εύλογα) αρχηγό αυτής της «ερωτικής» επανάστασης από το 2012 και για μια πενταετία.

Οι παραγωγοί εμπιστεύονται την Ντάναμ και τη χαρακτηρίζουν ως μια «μοναδική φωνή της γενιάς της, με έναν εντυπωσιακό τρόπο αφήγηση των ιστοριών της».

Η αλήθεια είναι πως πέρα από το «Girls», η Ντάναμ λίγα δείγματα έχει δώσει για να θεωρείται αναλογικά, τόσο δυνατή φωνή στο γυναικείο στρατόπεδο του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά. Σε αναμονή, ωστόσο, του νέου κεφαλαίου στην ιδιαίτερη φιλμογραφία της.