«Licorice Pizza»: Σε αίθουσα του Λονδίνου το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του Πολ Τόμας Άντερσον - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:01
15/9

«Licorice Pizza»: Σε αίθουσα του Λονδίνου το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του Πολ Τόμας Άντερσον

Σε μια κίνηση σαφώς συμβολική, το «Licorice Pizza» δείχνει το πρώτο του τρέιλερ στα 35mm του Prince Charles Cinema, προτού φτάσει στο διαδίκτυο.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Είναι και αυτή μια κίνηση με το βάρος της. Σε σινεμά ρεπερτορίου, στο κλασικό Prince Charles Cinema του Λονδίνου, έπαιξε χθες πριν τα «Mulholland Drive» και «After Hours», το πρώτο τρέιλερ του «Licorice Pizza» του Πολ Τόμας Άντερσον, που προηγούμενα κυκλοφορούσε με πιθανό τίτλο το «Soggy Bottoms». Το τρέιλερ θα επαναληφθεί για μια ακόμα φορά στις 19 του μήνα, πριν το «Boogie Nights», δεύτερης ταινίας του σκηνοθέτη και breakthrough του στο ευρύτερο κύκλωμα.

Πράγμα ταιριαστό μάλιστα, αφού η ταινία ενηλικίωσης είναι τοποθετημένη στην Κοιλάδα του Σαν Φερνάντο στην Καλιφόρνια στην διάρκεια της δεκαετίας του '70, χώρο θρυλικό για την κουλτούρα του, ειδικά την μουσική, εκείνη την εποχή. Η συγκίνηση κάνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά μας αφού πρωταγωνιστεί ο Κούπερ Χόφμαν, γιος του Φίλιπ Σέιμουρ, με τον οποίον ο Άντερσον σημείωσε θρυλικές συνεργασίες - με αποκορύφωμα το «The Master». Δίπλα του οι Μπράντλεϊ Κούπερ, Αλέινα Χάιμ και Μπένι Σαφντί. Η ταινία γυρίστηκε στο Λος Άντζελες στην διάρκεια της πανδημίας. Λεπτομέρεις για την πλοκή αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό, ως συνήθως, στην περίπτωση του μέγα Πολ Τόμας.

Το «Licorice Pizza» πάντως ήταν ένα πραγματικό δισκάδικο, δεν υπάρχει πια, που έχει απαθανατιστεί και στο μίνι-κλασικό «Fast Times at Ridgemont High» (ε.τ.-ντροπή το «Πλακατζήδες και Μπουμπούκια») μεταξύ άλλων ταινιών. Σημασία εδώ τελικά έχει ότι ο Άντερσον, όπως και ο φίλος και συνάδελφος Νόλαν έκανε με το «Tenet», διάλεξε αυτόν τον τρόπο για να δηλώσει συμβολικά ότι το σοβαρό σινεμά φτιάχνεται για την σοβαρή προβολή του. Δεν βάζεις έναν Ντα Βίντσι στο χολ κι έναν Βαν Γκογκ στο σαλόνι, δεν ακούς μουσική στα ηχεία του λάπτοπ...