Είναι επίσημο: Ο Μαντς Μίκελσεν θα αντικαταστήσει τον Τζόνι Ντεπ ως Γκρίντελβαλντ στα «Φανταστικά Ζώα» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:48
26/11

Είναι επίσημο: Ο Μαντς Μίκελσεν θα αντικαταστήσει τον Τζόνι Ντεπ ως Γκρίντελβαλντ στα «Φανταστικά Ζώα»

Η Warner Bros επιβεβαίωσε τις φήμες ανακοινώνοντας επίσημα τον Μαντς Μίκελσεν ως διάδοχο του Τζόνι Ντεπ στον ρόλο του μάγου Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ.

Από τον Πάνο Γκένα

Λίγες εβδομάδες μετά την αποχώρηση του Τζόνι Ντεπ από το franchise (περισσότερα εδώ), η Warner χρίζει τον Μαντς Μίκελσεν διάδοχό του στο επόμενο κινηματογραφικό κεφάλαιο της σειράς «Φανταστικά Ζώα» σε σκηνοθεσία του (χαριποτερικού βετεράνου) Ντέιβιντ Γέιτς. Η ταινία βρίσκεται ήδη σε φάση παραγωγής στο Λονδίνο και έχει ημερομηνία εξόδου τις 15 Ιουλίου 2022.

Ο Δανός αποτελούσε την πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη για την αντικατάσταση. Σύμφωνα με το Deadline οι παραγωγοί είχαν ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις μαζί του από τις 10 Νοέμβρη, όταν και δημοσιοποιήθηκε το αίτημα αποχώρησης στον Ντεπ. Η αλλαγή ενδεχομένως αποτελέσει τονωτική ένεση στο franchise, που δεν κινείται στα ίδια εμπορικά επίπεδα με τον προκάτοχο «Πότερ», αφού ο ταλαντούχος Μίκελσεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια με διακριτή παρουσία σε οποιοδήποτε mega-franchise έχει συμμετάσχει (Marvel, Star Wars, Τζέιμς Μποντ).

Από το ξεκίνημα του πρώτου «Fantastic Beasts» το στούντιο μιλούσε για ένα πλάνο πέντε ταινιών, οπότε ο Μίκελσεν θα δεσμευτεί για τις τρεις επόμενες ταινίες. Ευσεβής πόθος της παραγωγής ήταν τα γυρίσματα να ξεκινήσουν στη Βραζιλία την άνοιξη του 2020, αλλά η πανδημία είχε άλλα σχέδια.

Μαζί με τον πρωτάρη του «μαγικού κόσμου» Μίκελσεν, το βασικό καστ Έντι Ρέντμεϊν, Τζουντ Λο, Έζρα Μίλερ, Νταν Φόγκλερ και Κάθριν Γουότερστον επιστρέφει σύσσωμο.