«Ferrari»: Άνταμ Ντράιβερ και Πενέλοπε Κρουζ φέρνουν τον Μάικλ Μαν (επιτέλους) κοντύτερα στο όνειρο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:43
26/4

«Ferrari»: Άνταμ Ντράιβερ και Πενέλοπε Κρουζ φέρνουν τον Μάικλ Μαν (επιτέλους) κοντύτερα στο όνειρο

Μια ταινία για έναν ονειρευτή, τον μεγάλο της αυτοκίνησης Έντσο Φεράρι, χρειάζεται ανάλογο πάθος στην προετοιμασία της. Αν και τα κοντά 20 χρόνια ίσως παραπάνε, ο Μάικλ Μαν είναι στην Ιταλία και το pre-production της ταινίας δείχνει να μαρσάρει.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ήθελε τον...οδηγό του, άραγε; Ο Άνταμ Ντράιβερ αντικαθιστά τον Χιου Τζάκμαν (κρίμα, λέμε εμείς) στον ρόλο του Έντσο Φεράρι και η Πενέλοπε Κρουζ ντύνεται Λάουρα Ντομένικα Γκαρέλο Φεράρι - η σύζυγος δηλαδή του Έντσο - και η προ-παραγωγή μιας ταινίας που ο Μάικλ Μαν κυοφορεί εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες μοιάζει να μπαίνει επιτέλους σε σειρά και να ετοιμάζεται για την χολιγουντιανή άσφαλτο. Ο 79χρονος Μαν βρίσκεται στην Ιταλία για την προετοιμασία.

Είναι ανυπολόγιστο κρίμα, για τους λάτρεις του δηλαδή, να έχουμε δει μια ταινία του Μαν τα τελευταία 13 χρόνια (!), ενδεικτικό οπωσδήποτε της κατάστασης. είναι κρίμα που ο ίδιος δεν έχει δώσει πάνω από 11 έργα συνολικά στα 41 χρόνια που είναι επίσημα υπογράφων. Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα, να βολευτούμε, έστω ελπίζοντας ότι το «Ferrari» θα συμβεί, επιτέλους, σε αυτή τη προσπάθεια.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα το καλοκαίρι του 1957, την χρονιά που τα εγχειρήματα του Έντσο έχουν οδηγήσει τον ίδιο και την εταιρεία στο χείλος της χρεοκοπίας, και τον γάμο του με την Λάουρα Ντομένικα επίσης. Οι μεγάλες ιστορίες όμως φτιάχνονται από μεγάλα στοιχήματα, και η περίσταση εδώ ήθελε τον μεγάλο άνδρα της φίρμας με το αλογάκι να ποντάρει τα πάντα στη νίκη του αγώνα των 1000 Μιλίων στην Ιταλία, την περίφημη ιταλική κούρσα που είχε διαδεχθεί το Targa Florio, μια επίσης θρυλική κούρσα αντοχής στην χώρα.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο «Enzo Ferrari - The Man and the Machine» του Μπροκ Γέιτς και εκτός των δύο θα έχει και την Σεϊλίν Γούντλεϊ στον ρόλο της ερωμένης του Έντσο, Λίνα Λάρντι. Θεωρητικά τα γυρίσματα ξεκινούν κατά τα μέσα Ιουλίου, με ημερομηνία εξόδου μη ανακοινωμένη πάντως ακόμα. Είθε να ολοκληρωθεί αβίαστα πρώτα-πρώτα, είμαστε πολλοί που το περιμένουμε εναγωνίως χρόνια, ας μην έχει και ο Μαν ταινία-όνειρο που δεν ολοκλήρωσε ποτέ.