Αποκάλυψη... ξανά! Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του «Megalopolis» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:52
31/3

Αποκάλυψη... ξανά! Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του «Megalopolis»

Μετά από δεκαετίες καθυστερήσεων και φημολογούμενων προβλημάτων στα γυρίσματα, το πανάκριβο κινηματογραφικό όνειρο του Φράνσις Φορντ Κόπολα έγινε πραγματικότητα.

Από τον Πάνο Γκένα

Γιατί η ολοκλήρωση των γυρισμάτων μίας ταινίας είναι είδηση; Πρώτον, γιατί μιλάμε για τον Κόπολα και, δεύτερον, γιατί αποδείχθηκε πως η φλόγα μιας ιδέας δεν σβήνει, ακόμα και τέσσερις δεκαετίες μετά. Στην καριέρα του Φράνσις Φορντ Κόπολα, γεμάτη από τιτάνια φιλμ, ταινίες-παραγγελίες για να ξεπληρωθούν χρέη και προσπάθειες για ανεξάρτητο, πειραματικό σινεμά, το πρότζεκτ του «Megalopolis» κινδύνευε να μείνει ως το διασημότερο unmade film. Να, λοιπόν, που στις 30 Μαρτίου 2023, ακούστηκε «it's wrap»!

Ο επίσημος λογαριασμός της ταινίας στο Instagram ανέβασε ως πρώτο ποστ μία φωτογραφία που ανακοίνωνε το γεγονός με μία γιγαντιαία - όσο και οι προθέσεις του Κόπολα - κλακέτα να φέρει τον τίτλο της ταινίας. Να θυμίσουμε πως στα μέσα Ιανουαρίου είχαν διαρρεύσει πληροφορίες στον Τύπο, πως τα γυρίσματα ήταν ταραχώδη (διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Δεν ξέρετε τι λέτε»! Κόπολα και Ντράιβερ διαψεύδουν τα δημοσιεύματα περί χάους στα γυρίσματα «Megalopolis»), ενώ πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως η ταινία έρχεται στις αίθουσες το 2024 συνοδεία ενός graphic novel.

Το «Megalopolis» είναι ένα μεγάλο, προσωπικό όσο και καλλιτεχνικό στοίχημα του Κόπολα, ο οποίος έβαλε 120 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο από την τσέπη του. Αποτελεί την πρώτη του ταινία μετά το «Twixt» του 2011 και πέρα από τον Άνταμ Ντράιβερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, συναντάμε τους/τις Όμπρεϊ Πλάζα, Νάταλι Εμάνουελ, Φόρεστ Γουίτακερ, Λόρενς Φίσμπερν, Γιον Βόιτ, Τάλια Σάιρ, Σάια ΛαΜπεφ, Τζέισον Σβάρτσμαν και Ντάστιν Χόφμαν. Όσο για την πλοκή του, σύμφωνα με τον Κόπολα, βασικός ήρωας είναι ένας αρχιτέκτονας που οραματίζεται μια ουτοπική εκδοχή της Νέας Υόρκης και μάχεται με τον πολύ συντηρητικό δήμαρχο της πόλης. «Μία μάχη για το όραμα, το μέγεθος και το κέρδος που επηρεάζει  την κοινωνική διαστρωμάτωση: τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές, τους ιδεαλιστές, τους πλούσιους και όλους όσους σχετίζονται μαζί τους», δηλώνει ο σκηνοθέτης.