Μάικλ Φασμπέντερ και Τίλντα Σουίντον στον «Δολοφόνο» του Ντέιβιντ Φίντσερ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:13
11/10

Μάικλ Φασμπέντερ και Τίλντα Σουίντον στον «Δολοφόνο» του Ντέιβιντ Φίντσερ

Τέρμα τα μεγάλα διαλείμματα! Ο Ντέιβιντ Φίντσερ ετοιμάζει νέα ταινία σε δοκιμασμένα μονοπάτια κινηματογραφικής απόλαυσης.

Από τον Πάνο Γκένα

Ένας από τους απουδαιότερους, και αγαπημένους μας εδώ στο ΣΙΝΕΜΑ, δημιουργούς φαίνεται πως ξεφεύγει από την παραδοσιακή του νόρμα και δηλώνει έτοιμος για νέα, «φονικά» κινηματογραφικά μονοπάτια.

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του σινεφιλικού «Μανκ», ο Φίντσερ επιστρέφει για λογαριασμό του Netflix, αγκαζάρει τον Άντριου Κέβιν Γουόλκερ 26 χρόνια μετά την θρυλική συνεργασία τους στο «Se7en», εμπνέεται από το ομώνυμο εικονογραφημένο μυθιστόρημα του Αλέξις Νόλεντ και τοποθετεί  στο κέντρο δυο από τους πιο ταλαντούχους, γοητευτικούς ηθοποιούς, τον Μάικλ Φασμπέντερ και την Τίλντα Σουίντον.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του πρώτου τόμου «The Killer»:

Ένας άντρας μοναχικός και ψυχρός, μεθοδικός και αμετανόητος, ο δολοφόνος περιμένει στις σκιές, παρακολουθώντας τον επόμενο στόχο του. Κι όμως όσο περισσότερο περιμένει, τόσο περισσότερο νομίζει ότι χάνει το μυαλό του, αν όχι την ψυχραιμία του. Μια ωμή, αιματηρή και στιλάτη νουάρ ιστορία ενός επαγγελματία δολοφόνου που χάνεται σε έναν κόσμο χωρίς ηθική πυξίδα, αυτή είναι μια σπουδή ενός μοναχικού ανθρώπου που σιγά σιγά χάνει το μυαλό του.

Για το φανατικό κοινό του Φίντσερ, η δημιουργική του ενασχόληση με το ερεβώδες μυαλό, μεθοδικών δολοφόνων ανακαλεί αυτόματα σημαντικές στιγμές τόσο της μεγάλης («Se7en», «Zodiac»), όσο και της μικρής («Mindhunter») οθόνης. Στα παραπάνω προσθέστε πως τα γυρίσματα ξεκινούν τον επόμενο μήνα στο Παρίσι, δίνοντας έτσι μία έξτρα νότα α λα Μελβίλ («Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο»), κι έχετε μία από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της επόμενης (ελπίζουμε!) χρονιάς.