Ο πατέρας της Έιμι Γουάινχαουζ υπεραμύνεται της Μαρίσα Αμπέλα ως ερμηνεύτριας της κόρης του - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:00
24/1

Ο πατέρας της Έιμι Γουάινχαουζ υπεραμύνεται της Μαρίσα Αμπέλα ως ερμηνεύτριας της κόρης του

Οι δηλώσεις του έρχονται σε απάντηση σοσιομιντιακών επικρίσεων για την επιλογή της νεαρής ηθοποιού στο επικείμενο biopic, «Back to Black».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Οι φανς έχουν γνώμη και δεν προτίθενται να την εκφράσουν μέσω της στάσης τους στην ταινία της Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον. Η Μαρίσα Αμπέλα δεν καλάρεσε σε κάποια βουερή μειοψηφία σχολιαστών του διαδικτύου και ο πατήρ της Έιμι, Μιτς, που ανήκει βέβαια στους μεγάλους οικονομικά κερδισμένους από την δημιουργία της ταινίας, θεώρησε δέον να υπεραμυνθεί της επιλογής της νεαρής ηθοποιού.

Δευτερεύοντα δηλαδή ελαφρώς, μιας και το θέμα μας είναι η ταινία - περιορισμένες προσδοκίες, η έγκριση των κληρονόμων δεν είναι ποτέ καλός δείκτης και υπάρχει και το οσκαρούχο «Amy» του 2015 που δεν βελτιώνεται εύκολα - και αυτή δεν είναι θέμα κανενός άλλου πλην των δημιουργών πριν την δημοσίευσή της. Η παραγωγή ξεκίνησε στις 16 του μήνα στο Λονδίνο.

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η προαναφερθείσα Τέιλορ-Τζόνσον, γνωστή (ή και διαβόητη) για το πρώτο «50 Αποχρώσεις του Γκρι», αλλά και το καλύτερο «Nowhere Boy». Στο biopic o Έντι Μάρσαν υποδύεται τον Μιτς και ο Τζακ Ο' Κόνελ αναλαμβάνει τον ρόλο του πρώην συζύγου, Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ. Η Λέσλι Μάνβιλ προσδίδει αναντικατάτατο κύρος στον συναισθηματικά κρίσιμο ρόλο της γιαγιάς της Έιμι.

Ο Μιτς θεωρεί σπουδαία επιλογή στον ρόλο την Αμπέλα, «έστω κι αν δεν μοιάζει τόσο στην Έιμι». Πρωτύτερα στο κάπως «καταραμένο» project, για τον ρόλο είχαν ακουστεί οι Νούμι Ραπάς και η Τάνια Ρέιμοντ,με την δεύτερη να έχει δηλώσει παλαιότερα ότι αυτός θα ήταν «ένας ονειρεμένος ρόλος» γι' αυτήν.

Φέτος τον Σεπτέμβριο η Γουάινχαουζ θα γινόταν 40. Πέθανε από υπερβολικές καταχρήσεις το 2011 στα 27 της.