Αυτή είναι η 30άδα του MUBI για τον Νοέμβριο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:39
21/10

Αυτή είναι η 30άδα του MUBI για τον Νοέμβριο

Η πλατφόρμα που ζει για (και από) το σινεμά αποκλειστικά, αποκάλυψε για τον επόμενο μήνα ένα ensemble ταινιών αντάξιων της φήμης της.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ας δούμε λίγο μια σκέψη για το πώς γίνεται. Χωρίς τυμπανοκρουσία (αν και θα έπρεπε), χωρίς την αυτοπεποίθηση του νάρκισσου (που όπως λέει και ο Γούντι Άλεν «αυτοπεποίθηση είναι αυτό που έχεις πριν καταλάβεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις»), χωρίς όλα αυτά που γίνονται λάθος παγκοσμίως (και) από τη διανομή και χάνεται ο πόλεμος αμαχητί.

Το MUBI, αυτή η παραδείσια arthouse πλατφόρμα, ανοίγει και στις ΗΠΑ το MUBI GO. Τι είναι αυτό; Είναι αυτό. Για εκείνους που βαριούνται να ανοίξουν τον σύνδεσμο, είναι -επί τροχάδην- το συμβόλαιο αιθουσών με το MUBI ώστε με ένα pass μηνιαίο να μπορείς να απολαμβάνεις και ταινία στον φυσικό της χώρο - και να έχεις και συνδρομή στο κανάλι. Το arthouse σινεμά, εκ γενετής σινεμά κοινού λέσχης, χρειάζεται την συγκρότηση και την εμβάθυνση του αισθήματος της κοινότητας των κοινών χαρακτηριστικών.

Πέρα από την αξιοθαύμαστη και αξιοστήρικτη αυτή προσπάθεια, η ακριβή μας πλατφόρμα, όχι στο κόστος, παρουσίασε και την ομάδα ταινιών για τον μήνα Νοέμβριο στις ΗΠΑ. (Εδώ μπορείτε να βρείτε τι συμβαίνει και λίγο κοντύτερα).

Στην λίστα συναντά κανείς από ονόματα γνωστά και εγκαθιδρυμένα (και τέλεια), όπως τους Λουκίνο Βισκόντι («Ο Αθώος»), ο Μαξ Οφίλς («Liebelei») και Μάικ Νίκολς («The Graduate») - είναι και ο Τέρενς Μάλικ, αλλά με το «To the Wonder» και δικαιολογείται ένας δισταγμός - και μια σειρά arthouse επίλεκτων παρουσιών, όπως ενδεικτικά ο Πολωνός Έντουαρντ Ζεμπρόφσκι (στενός συνεργάτης του Κισλόφσκι στα Χρώματα), ο Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν και ο Μπρούνο Ντιμόν. Ειδική μνεία στις παρουσίες των Βέρνερ Χέρτζογκ και Τζον Κάρπεντερ στα double bill της πλατφόρμας. 

Με το καλό, συνδράμετε, δεν κοστίζει, αξίζει.