Τρέιλερ μιας 2ης «Πρόσκληση για Φόνο»: Άνιστον-Σάντλερ ξανά μαζί επαναλαμβάνοντας μια επιτυχία του Netflix - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:39
31/1

Τρέιλερ μιας 2ης «Πρόσκληση για Φόνο»: Άνιστον-Σάντλερ ξανά μαζί επαναλαμβάνοντας μια επιτυχία του Netflix

H πλέον επιτυχημένη κωμωδία του Netflix στην χρονιά του (2019), βρίσκει την συνέχειά της, με το ζεύγος των ερασιτεχνών ντετέκτιβ να καταφέρνουν επιτέλους και το Παρίσι που πάντα ήθελαν να επισκεφθούν.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ανάμεσα σε αυτούς που βλέπουν ταινίες, υπάρχουν πάντοτε αυτοί που ταινίες σαν αυτή όχι απλώς τις σνομπάρουν, αλλά τις βρίζουν λες και οι παραγωγοί τούς έχουν φάει λεφτά να τη γυρίσουν. Είναι άνθρωποι που απορείς ίσως γιατί αφού όλη μέρα είναι ανάμεσα στον Τσεϊλάν, τον Ντράγερ και τον Χαμαγκούτσι κάνουν την υπέρβαση να σχολιάσουν σε ένα site, μια σελίδα και μια ταινία που δεν τους απασχολεί. Τροφή για σκέψη, που λέει και το σαχλεπίσαχλο κλισέ.

Εν πάση περιπτώσει, κι επειδή η ψυχοθεραπεία κοστίζει, το ίδιο και οι καριέρες, Άνιστον και Σάντλερ επιχειρούν το δεύτερο μέρος μιας (μεταξύ μας, κακής) ταινίας, που ωστόσο, όπως πάντα έκανε αυτό το είδος λαϊκού σινεμά, χρησιμεύει σαν νευρομυϊκό χαλαρωτικό, σαν αντίδοτο έλλειψης βαρύτητας σε έναν κόσμο που συνολικά σκοτώνεται διαρκώς μεταξύ του περιγράφοντας το τέλος του κόσμου. Ως τέτοιο, το καλωσορίζουμε - το φοβερότερο δε είναι ότι μάλλον θα το δούμε κιόλας.

Αυτη τη φορά το ζεύγος της πρώτης ταινίας είναι πλέον επαγγελματίες ντετέτκτιβ, αλλά το γραφείο τους πάει χάλια. Όλα αυτά μέχρι που προσκαλούνται από έναν Μαχαραγιά φίλο τους (εδώ θα έχουμε τις κλασικές σκηνές επίδειξης πλούτου των ταινιών του τύπου) που νυμφεύεται - και απαγάγεται. Οπότε οι δικοί μας πάνε στο Παρίσι όπου οδηγούν τα ίχνη. 

Η ταινία είναι μέρος της συμφωνίας του Σάντλερ με το Netflix από το 2014 (εξ αυτής βλέπετε και τους αδελφούς Σαφντί δηλαδή), παραγωγοί είναι και οι δύο πρωταγωνιστές μαζί με κόσμο (Σαρλίζ Θερόν) και κοσμάκη, ενώ αυτό που πονάει εμάς, αλλά αποδίδει και συμπεράσματα, είναι ότι στο σενάριο είναι ο Τζέιμς Βαντερμπίλτ - που κάποτε υπέγραφε το σενάριο του «Zodiac» και γεννούσε ελπίδες. Τις έχει διαψεύσει η μετέπειτα καριέρα του ΑΛΛΑ αυτή είναι η δουλειά, ο άνθρωπος πρέπει να ζήσει. Πράγμα που όπως είπαμε και παραπάνω εξηγεί εν μέρει και γιατί αυτές οι ταινίες συμβαίνουν.

Συμπρωταγωνιστεί εδώ ένας γνωστός θίασος, ανάμεσά τους ο γίγας Μαρκ Στρονγκ, η Μελανί Λοράν, ο Τόνι Γκόλντγουιν και οι Τζόντι Τέρνερ-Σμιθ, Κούχου Βέρμα, Τζον Κάνιο και Ντάνι Μπουν. Στις 31 Μαρτίου - και για καμμιά εβδομάδα, αυτό θα είναι το Νο 1 των ταινιών στο κόκκινο Ν του σαλονιού σας.

Και αυτό είναι το τρέιλερ: