Το 9ο Athens Open Air περπατά με τον «Γυμνό» του Μάικ Λι στον θερινό κινηματογράφο Βοξ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:15
11/6

Το 9ο Athens Open Air περπατά με τον «Γυμνό» του Μάικ Λι στον θερινό κινηματογράφο Βοξ

Σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου (21:30), ο «Γυμνός» του Μάικ Λι έρχεται στο θερινό κινηματογράφο Βοξ (Θεμιστοκλέους 82, Εξάρχεια) στο πλαίσιο του φετινού Athens Open Air Film Festival.

Ο άνεργος Τζόνι είναι ένας φορτικός τύπος που περιπλανιέται στο Λονδίνο φλυαρώντας ακατάπαυστα με ακροατήριο όποιον είναι πρόθυμος να τον υπομείνει, μπλέκοντας παράλληλα σε σεξουαλικές περιπέτειες που συνήθως καταλήγουν βίαιες. Ο Μάικ Λι ακολουθεί τη συγκλονιστική νυχτερινή του οδύσσεια, σε μία κομβική για τον ίδιο ταινία, που τον ανέδειξε σε έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της εποχής μας και του απέφερε το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών.

Ο Βρετανός δημιουργός ανατέμνει με αδυσώπητη αποφασιστικότητα τα αδιέξοδα μιας κοινωνίας πνιγμένης στη ματαίωση, τον κυνισμό, την επιθετικότητα και τον σεξισμό. Οι πρωταγωνιστές του χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: αυτούς που αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη επαφή ως αφορμή για βίαιη έκλυση του βραχυκυκλωμένου τους θυμικού και εκείνους που βλέπουν τα τελευταία τους αποθέματα καλής προαίρεσης να προδίδονται από την τοξικότητα των πρώτων.

Όλοι τους ωστόσο καταλήγουν να τρεκλίζουν, θολωμένοι μπροστά στην παντελή απουσία προοπτικής και τραυματικά απογυμνωμένοι από κάθε πίστη στον άνθρωπο, με τη μουσική του Άντριου Ντίκσον να μοιάζει με την πλέον κατάλληλη σημειολογική υπογράμμιση του ακανόνιστου βηματισμού τους. Κορυφαία φιγούρα ενός εξαιρετικού καστ ο Ντέιβιντ Θιούλις, που μέσα από το ρόλο του Τζόνι δίνει μία ερμηνεία-αληθινή αποκάλυψη ενός μέχρι πρότινος άγνωστου ταλέντου. Νεκτάριος Σάκκας

Προβολή στo πλαίσιo του αφιερώματος «British 80», σε συνεργασία με το British Council

Σκηνοθεσία: Μάικ Λι | Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Θιούλις, Λέσλι Σαρπ, Κάτριν Κάρτλιτζ, Γκρεγκ Κράτγουελ | Διάρκεια: 132’

Πότε: Πέμπτη 13 Ιουνίου | 21:30
Πού: Βοξ (Θεμιστοκλέους 82, Εξάρχεια) | Είσοδος Ελεύθερη

Το 9th Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) με προβολές, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η μπύρα Fischer δροσίζει τις προβολές του Φεστιβάλ!

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα του 9ου Athens Open Air Film Festival