To Netflix θα «κάνει τα πάντα» για να έχει τη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:27
29/7

To Netflix θα «κάνει τα πάντα» για να έχει τη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν

Θα μπορέσει το μεγαθήριο του Netflix να πείσει τον Νόλαν να κάνει μια ταινία αποκλειστικά για την πλατφόρμα; Οτι κι αν αυτό σημαίνει.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Είναι μια άλλη εποχή πλέον, μια περίεργη εποχή, που μετά και τις συνέπειες του COVID-19, οι πλατφόρμες έκαναν «παιχνίδι» μόνες τους, και με κλειστά τα σινεμά έφτιαξαν νέους κανόνες για να σπρώξουν τις αδιάθετες ταινίες που είχαν για καιρό μείνει στο ράφι.

Το περασμένο καλοκαίρι, η τακτική που ανακοίνωσε η Warner για τις ταινίες της -τουλάχιστον για όσες έβγαιναν το 2021- ήταν να βγαίνουν οι ταινίες παράλληλα σε όσες ανοιχτές αίθουσες αλλά και στο HBO MAX ταυτόχρονα. Αυτό βέβαια δεν άγγιξε το «ΤΕΝΕΤ» του Νόλαν, που προηγήθηκε, αλλά εκείνος άστραψε και βρόντηξε, ζήτησε 45 μέρες -τουλάχιστον- αποκλειστικότητα στην αίθουσα και μοίρασε φαρμάκι τη Warner, λέγοντας πως «κάποιοι από τους μεγαλύτερους δημιουργούς και σημαντικότερους ηθοποιούς αυτή τη στιγμή κοιμούνται το βράδυ ξέροντας οτι δουλεύουν για το μεγαλύτερο στούντιο και ξυπνούν ανακαλύπτοντας οτι εργάζονται για την χειρότερη πλατφόρμα που υπάρχει εκεί έξω».

Και κάπου εκεί, οι φωνές σίγησαν, οι «μεγάλες» ταινίες άρχισαν να κυκλοφορούν, η τράπουλα ξαναμοιράστηκε και οι πλατφόρμες ένιωσαν να χάνουν έδαφος από τα ανοιχτά σινεμά και τα ικανοποιητικά -και μεγάλα- νούμερα, που έκαναν ταμείο.

Κάπως έτσι, το Netflix και ο Σκοτ Στάμπερ της θα κάνουν…τα πάντα για να αποκτήσουν τη νέα του ταινία, ελπίζοντας πως η κόντρα του με τη Warner δεν θα καταλαγιάσει και έτσι θα μπορέσουν να κερδίσουν έδαφος, όταν θα αποφασίσει να κάνει καινούργια παραγωγή.

«Όταν και αν έρθει με τη νέα του ταινία, τότε θα συζητήσουν αν θα πως θα μπορούσαμε να είμαστε το νέο του σπίτι και πως αυτό θα μπορέσει να συμβεί. Είναι ένας υπέροχος δημιουργός, και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Σε αυτή τη δουλειά, έμαθα οτι δεν πρέπει να έχεις καθόλου ego. Πέφτεις, σηκώνεσαι και προχωράς».

Αν το Netflix καταφέρει να πείσει και τον Νόλαν, τότε το παλμαρέ της θα έχει ένα αξιοζήλευτο πελατολόγιο που μέχρι στιγμής έχει μεταξύ άλλων τον Μάρτιν Σκορσέζε («Ο Ιρλανδός»), τον Αλφόνσο Κουαρόν («Ρόμα»), τον Ντέιβιντ Φίντσερ («Mank»), τον Σπάικ Λι («Da 5 Bloods»), τον Νόα Μπάουμπαχ («Ιστορία Γάμου»), ενώ πρόσφατα πλήρωσε 450 εκατομμύρια δολάρια για να καπαρώσει τις δυο συνέχεια της επιτυχημένης σειράς ταινιών «Στα Μαχαίρια» του Ράιαν Τζόνσον, έκλεισε συμφωνία με την Amblin του -αμετανόητου της αίθουσας- Στίβεν Σπίλμπεργκ, ενώ έχει στα σκαριά και την πειραγμένη ανάγνωση του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο για τον «Πινόκιο».