Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 18 Αυγούστου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:57
16/8

Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 18 Αυγούστου

Οι «Γέφυρες» του Κλιντ Ιστγουντ, τα σκανταλιάρικα Μίνιονς, δύο γαλλικά ριμέικ πετυχημένων κωμωδιών, μια ταινία της Νικόλ Γκαρσία, μια ερωτική κομεντί με την Αναḯς Ντεμουστιέ και άλλες πέντε επανεκδόσεις συνθέτουν το σύνολο των 12 (!) ταινιών που βγαίνουν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Να τις εκατοστήσουμε.

Oι Γέφυρες του Μάντισον (Bridges of Madison County)

Ο Ρόμπερτ, ένας ταξιδευτής φωτογράφος για το National Geographic, διασταυρώνεται τυχαία με την Ιταλοαμερικάνα Φραντζέσκα στην αγροτική Άιοβα. Οι ζωές τους ανατρέπονται, οι ψευδαισθήσεις τους διαλύονται και βιώνουν έναν έρωτα σπάνιας και συνταρακτικής ομορφιάς.

Με όχημα ένα μέτριο best-seller ο Ίστγουντ υφαίνει ένα από τα μεγάλα καταραμένα (;) ρομάντζα της μεγάλης οθόνης, το οποίο επιστρέφει σε επανέκδοση για να ευλογήσει τις οθόνες και να ξεγελάσει την πείνα των υποσιτισμένων φαν του είδους.

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ

Minions 2:  Η Άνοδος του Γκρου (Minions 2:The Rise of Gru)

Βρισκόμαστε στην καρδιά της δεκαετίας του ’70, όπου όλοι έχουν λουλούδια στα μαλλιά και χρωματιστά παντελόνια. O μικρός Γκρου, ως φανατικός οπαδός μια ομάδας σούπερ κακών με το όνομα «Vicious 6», θέλει να γίνει αρκετά κακός ώστε μια μέρα να μπορέσει να γίνει μέλος της ομάδας τους. Ευτυχώς, στην προσπάθειά του να σπείρει το χάος, τον βοηθούν οι μικροί του ακόλουθοι, τα λατρεμένα Minions.

Prequel του «Despicable Me» που βαπτίζεται sequel του «Μinions» για ευνόητους λόγους: η δημοφιλία των κίτρινων ακόλουθων του Γκρου ξεπερνά το brand name του ίδιου.

Σκηνοθεσία: Kάιλ Μπάλντα, Μπραντ Έιμπλσον, Τζόναθαν Ντελ Βαλ

Εραστές (Amants)

Η Λίζα και ο Σιμόν είναι νέοι και ζουν τον έρωτά τους στα άκρα. Όταν μια βραδιά θα πάρει μια απρόσμενη και για τους δυο τους τροπή, ο Σιμόν θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει άμεσα τη χώρα. Λίγα χρόνια αργότερα οι δρόμοι τους διασταυρώνονται ξανά, όμως τίποτα δεν είναι πια ίδιο.

Στέισι Μάρτιν και Πιερ Νινέ σε ένα κινηματογραφικό άρλεκιν δια χειρός Νικόλ Γκαρσία.

Σκηνοθεσία: Νικόλ Γκαρσία

Οδηγός για Ζευγάρια (Les Fantasmes)

Αντιμέτωπα με τις φαντασιώσεις τους, έξι ζευγάρια προσπαθούν να εξερευνήσουν τις κρυμμένες πλευρές της ερωτικής τους ζωής. Έξι ερωτήσεις σχετικά με την πρόσβαση στην ευχαρίστηση. Από το παιχνίδι ρόλων έως την αποχή, μέσω έκθεσης, έξι ξεχωριστές ιστορίες με το ίδιο κεντρικό ερώτημα σχετικά με την σεξουαλική επιθυμία, τόσο του ενός όσο και του άλλου.

Γαλλικό ριμέικ του αυστραλέζικου «Μαζί σου κι ας Πεθάνω», το οποίο έγινε πρόσφατα streaming hit στην χώρα μας.

Σκηνοθεσία: Στεφάν και Νταβίντ Φανκινός 

Οι Έρωτες της Αναḯς ( Les Amours D' Annais)

Η Αναḯς είναι τριάντα και δεν έχει λεφτά. Έχει έναν εραστή, αλλά δεν είναι σίγουρη αν τον αγαπά. Συναντά τον Ντανιέλ, που την ερωτεύεται αμέσως, μόνο που ο τελευταίος ζει με την Εμιλί, την οποία ερωτεύεται η Αναḯς.

Η Αναḯς Nτεμουστιέ σε μια κομεντί που συμμετείχε στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών το 2021.

Σκηνοθεσία: Σαρλίν Μπουρζουά Τακέ

Το Δείπνο μου με τον Αντρέ (My Dinner with Andre)

O Αντρέ ταξίδεψε στη Σαχάρα για να δημιουργήσει ένα έργο βασισμένο στον Μικρό Πρίγκιπα, έκανε performance art στο Λονγκ Άιλαντ που συμπεριλάμβανε το να θαφτεί ζωντανός, είχε πνευματιστικές εμπειρίες. Ο Γουόλι χαίρεται να γράφει τα έργα του, να πληρώνει τους λογαριασμούς του και να απολαμβάνει ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ το πρωί. Η αγάπη, ο θάνατος, τα χρήματα, η ίδια η ανθρώπινη ύπαρξη, όλα έχουν διαφορετικές διαστάσεις στην οπτική των δύο φίλων.

Βαθιά φιλοσοφικό, σκηνοθετημένο με κομψότητα και απατηλή απλότητα, το «Δείπνο Μου με τον Αντρέ» είναι ένα απρόσμενα καθηλωτικό και εξομολογητικό φιλμ για τον έρωτα, τον θάνατο και τις μικρές και μεγάλες χαρές της ζωής.

Σκηνοθεσία: Λουί Μαλ

O Κακός Μπελάς (L' Emmerdeur)

Νευρωτικός και καλόκαρδος ανθρωπάκος πηγαίνει στο Μονπελιέ για να συναντήσει την εν διαστάσει σύζυγό του και μπλέκει σε μια περιπέτεια με τον γείτονά του στο διπλανό δωμάτιο ξενοδοχείου, έναν σιωπηλό, βαρύ επαγγελματία δολοφόνο.

Λίνο Βεντούρα και Ζακ Μπρελ σε μια ταινία του Εντουάρ Μολιναρό σε σενάριο Φρανσίς Βεμπέρ την οποία διασκεύασε μερικά χρόνια μετά ο Μπίλι Γουάιλντερ.

Σκηνοθεσία: Εντουάρ Μολιναρό

Έχω Δικαίωμα να Ζήσω (You Only Live Once)

Ένας πρώην κατάδικος που έχει αποφυλακιστεί προσπαθεί να μπει στον ίσιο δρόμο.Όμως λόγω του βρώμικου παρελθόντος όλοι τον απωθούν. Θέλοντας να επιβιώσει, αναγκάζεται και πάλι να γυρίσει στην παρανομία. Μοναδικός σύμμαχος είναι η γυναίκα του, η οποία θα τον στηρίξει μέχρι τέλους. 

Το μελόδραμα που γύρισε ο Φριτς Λανγκ μετά το «Fury» με τον Χένρι Φόντα και τη Σίλβια Σίντνεϊ.

Σκηνοθεσία: Φριτς Λανγκ

Αποστροφή (Repulsion)

Όταν η Έλεν φεύγει με τον φίλο της για το σαββατοκύριακο, αφήνει μόνη της στο λονδρέζικο διαμέρισμά της την μικρότερη αδερφή της, την Κάρολ, η οποία σύντομα κυριεύεται από μακάβριους εφιάλτες.

Με τη δεύτερη μόλις ταινία του, ο Πολάνσκι τοποθετείται στο κλαμπ των μεγάλων, με ένα φιλμ-υπόδειγμα υποκειμενικής αφήγησης.

Σκηνοθεσία: Ρόμαν Πολάνσκι

Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας και...Άνοιξη

Ο Γέρος Μοναχός και ο Νεαρός Μοναχός ζουν σαν ερημίτες σε έναν γαλήνιο πλωτό ναό. Η ζωή τους ακολουθεί τους ατάραχους ρυθμούς των εποχών, παρότι, όμως, ζουν αποκομμένοι από τα εγκόσμια, δεν μπορούν να αποφύγουν την έλξη της ζωής, με τα πάθη και τα βάσανά της. 

Η δημοφιλής ποιητική δημιουργία του Κιμ Κι Ντουκ επιστρέφει σε επανε΄κδοση

Σκηνοθεσία: Κιμ Κι Ντουκ

Υποψίες (Suspicion)

Ένας γοητευτικός playboy, ο Τζόνι, καταφέρνει να παντρευτεί μια πλούσια νεαρή, τη Λίνα, η οποία ανακαλύπτει ότι είναι ψεύτης, τζογαδόρος και απένταρος. Η Λίνα όμως αρχίζει να υποψιάζεται ότι εκτός από αυτά, είναι και δολοφόνος και ίσως η ίδια να είναι το επόμενο θύμα του.

Η κλασική ταινία του Χίτσκοκ με τον Κάρι Γκραντ και την Τζοαν Φοντέιν επιστρέφει στις αίθουσες.

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ

Πού πάω πάλι ο άνθρωπος; (Ιrreductible)

Ο Βενσάν από μικρός ονειρευόταν να δουλέψει για το κράτος και τελικά τα κατάφερε. Τώρα ζει μία άνετη ζωή και απολαμβάνει τα προνόμια της δημοσιοϋπαλληλίας. Όλα αυτά μέχρι την ημέρα που η κυβέρνηση αποφασίζει να καταργήσει την υπηρεσία του.

Γαλλικό ριμέικ του «Πού πάω, Θεέ μου» του Κέκο Ζαλόνε.  Έχει και Κριστιαν Κλαβιέ.

Σκηνοθεσία: Ζερόμ Κομαντέρ