Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 4 Αυγούστου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:00
1/8

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 4 Αυγούστου

Ένα πρωταγωνιστικό όχημα του Μπραντ Πιτ, μια ενδοβιομηχανική σάτιρα, μια πασχαλινή (!) κωμωδία, ένα μελαγχολικό τέλος εποχής δια χειρός Λουί Μαλ κι ένας τσεχοσλοβάκικος θρίαμβος.

Bullet Train

Ένας κάπως κακότυχος δολοφόνος είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά να κάνει τη δουλειά του με την ησυχία του, μετά από σειρά αποτυχιών. Η μοίρα, όμως, έχει τα δικά της σχέδια και έτσι η τελευταία του αποστολή τον φέρνει σε μια ξέφρενη πορεία σύγκρουσης με φονικούς αντιπάλους από όλη την υφήλιο πάνω στο πιο γρήγορο τρένο του κόσμου.

Αφού έβαλε τον Κιάνου Ριβς και τη Σαρλίζ Θερόν να μοιράσουν (χορογραφημένες) καρατιές στα «John Wick» και «Atomic Blonde» αντίστοιχα, ο Ντέιβιντ Λιτς επιστρατεύει τον Μπραντ Πιτ  για να κατατροπώσει αντιπάλους με την τέχνη του gun-fu, όπως ονομάτισαν οι φαν αυτό τον τύπο σινεμά δράσης. Βασισμένο σε βιβλίο του Κοτάρο Ισάκα.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς

Eπίσημη Συμμετοχή (Official Competition)

Φαρμακοβιομήχανος που ανησυχεί για την υστεροφημία του, αποφασίζει να επενδύσει σε μια κινηματογραφική παραγωγή που θα αφήσει εποχή. Προσλαμβάνει έτσι μια εκκεντρική σκηνοθέτρια, η οποία με τη σειρά της επιλέγει για πρωταγωνιστές έναν διάσημο, μα απαιτητικό κινηματογραφικό αστέρα και ένα ιδιότροπο ιερό τέρας του θεάτρου. 

Mαύρη κωμωδία που σατιρίζει τους ανθρώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας και τα υπερφουσκωμένα εγώ τους, τοποθετημένη σε χώρους που παραπέμπουν σε μαυσωλείο, με σορεντινικά (παραλίγο)σουρεαλιστικά διαλείμματα κι ένα καυστικό φινάλε. Η Πενέλοπε Κρους ξανασυναντά τον Αντόνιο Μπαντέρας τρία χρόνια μετά την γκεστ εμφάνισή τους στην αλμοδοβαρική φάρσα «I’m so Excited»

Σκηνοθεσία: Μαριάνο Κον, Γκαστόν Ντιπράτ

Διακοπές με την Οικογένεια (Easter Sunday)

Ένας άντρας επιστρέφει σπίτι για να γιορτάσει το Πάσχα μαζί με την οικογένειά του. Ο κωμικός Τζόι Κόι εμπνέεται από τις εορταστικές συνευρέσεις της οικογένειάς του, σε μια ταινία που μυστηριωδώς βγαίνει καλοκαίρι, τόσο εδώ, όσο και στις ΗΠΑ .

Σκηνοθεσία: Τζέι Τσαντρατσεκάρ

Αtlantic City

Ο Λου, ένας ηλικιωμένος πρώην γκάνγκστερ, ζει στην ίδια πολυκατοικία με τη Σάλι, μια νεαρή σερβιτόρα που ονειρεύεται να γίνει ντίλερ σε καζίνο. Ο μπλεγμένος με το εμπόριο ναρκωτικών πρώην άντρας της Σάλι και η τοπική μαφία θα δοκιμάσουν τα όρια της φαντασιοπληξίας, της ειλικρίνειας, της μοναξιάς και τελικά του αυτοσεβασμού των ηρώων στην παρηκμασμένη Atlantic City.

Στην κορυφαία αμερικανική δημιουργία του Λουί Μαλ πραγματικός πρωταγωνιστής είναι αυτός στον οποίο χαρίζει τον τίτλο της ταινίας του ο Γάλλος δημιουργός, η πόλη του Ατλάντικ Σίτυ, η οποία αλλάζει ταυτότητα και μετατρέπεται σε τουριστικό θέρετρο, με τους ανθρώπους της να μεταλλάσσονται και τον κώδικα τιμής ανάμεσα σε εκείνους που «έσφιξαν το χέρι του Σινάτρα» να μην σημαίνει τίποτα πια.

Σκηνοθεσία: Λουί Μαλ

Το Μαγαζάκι της Κεντρικής Οδού (Τhe Shop on Main Street)

Ένας φτωχοδιάβολος μαραγκός στη ναζιστική Σλοβακία τοποθετείται από τους δοσίλογους ως επιστάτης ενός εβραϊκού μαγαζιού που πουλάει κουμπιά. Εκεί γνωρίζεται με την εβραϊκή κοινότητα αλλά και την καλοκάγαθη ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια που δεν καταλαβαίνει τι αρχίζει να συντελείται. Το πρώτο από τα δύο Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας της Τσεχοσλοβακίας είναι ένα καταπληκτικό έργο πάνω στο πώς «ο φόβος τρώει τα σωθικά», πώς ο ανθρώπινος χαρακτήρας αδυνατεί, εκτός κι αν είναι «συνεργατικός», να αντέξει ζυγό ανελευθερίας.

Σκηνοθεσία: Γιαν Καντάρ, Έλμαρ Κλος