Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:00
23/1

Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου

Ο Queer Φοίνικας που ενθουσίασε το κοινό στις Νύχτες Πρεμιέρας, το πολυπαινεμένο animation του Μαμόρου Χοσόντα, οι επίσημες προτάσεις της Ισλανδίας και της Ιταλίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας και ο Τζέραρντ Μπάτλερ πιλότος.

Joyland

Καθώς η αυστηρά παραδοσιακή οικογένεια των Ράνα ανυπομονεί για τη γέννηση ενός ακόμη αγοριού, ο νεότερος γιος εντάσσεται κρυφά σε ερωτικό χορευτικό θίασο και ερωτεύεται ένα από τα τρανς μέλη του. Μόνο που στο περιθώριο του δικού του αθέατου φλερτ, σύσσωμη η φαμίλια αρχίζει να ξανοίγεται προς έναν αναπάντεχο ερωτικό πειραματισμό.

O φετινός Queer Φοίνικας, που κάποιοι απολαύσατε και στις περασμένες Νύχτες Πρεμιέρας, είναι ένα ανέλπιστα απελευθερωτικό φιλμ από το Πακιστάν, το πρώτο στην ιστορία του Φεστιβάλ Καννών από τη χώρα, που μαζί με τα έμφυλα στερεότυπα, συμπαρασύρει με πανσεξουαλική ορμή κάθε προκατάληψη. H ταινία βρίσκεται στην προεπιλογή των 15 ταινιών για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας, οι στοιχηματικοί αναλυτές της δίνουν εξαιρετικές πιθανότητες να βρεθεί και στην πεντάδα.

Σκηνοθεσία: Σαϊμ Σαντίκ


Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα (Belle) 

Η Σούζου είναι ένα ντροπαλό, καθημερινό κορίτσι γυμνασίου που ζει σε ένα χωριό. Για χρόνια ήταν η σκιά τού εαυτού της. Μα, όταν μπαίνει στο «U», έναν απίστευτο εικονικό κόσμο, δραπετεύει στην διαδικτυακή της περσόνα, την Μπελ, μια πανέμορφη παγκοσμίου βεληνεκούς τραγουδίστρια. Μία μέρα, η συναυλία της διακόπτεται από ένα τερατώδες πλάσμα που κυνηγούν αυτόκλητοι τιμωροί. 

Ο βιρτουόζος Μαμόρου Χοσόντα («Wolf Children», «Mirai») προσκαλεί σε ένα αχαλίνωτο όραμα αισθητικής και animation τεχνικής, που συνδυάζει τη sci-fi φαντασμαγορία με ένα τρυφερό σύγχρονο παραμύθι.

Σκηνοθεσία: Μαμόρου Χοσόντα

Η Χώρα του Θεού (Godland)

Στο τέλος του 19ου αιώνα, ένας νεαρός Δανός ιερέας ταξιδεύει σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ισλανδίας (μέρος τότε της Δανίας) με στόχο να χτίσει μια εκκλησία, αλλά και να απαθανατίσει φωτογραφικά τους κατοίκους της για πρώτη φορά. Ωστόσο, όσο προχωράει μέσα στο δύσβατο, αφιλόξενο τοπίο, τόσο απομακρύνεται από τον σκοπό του, την αποστολή του και τις βεβαιότητες που ως τότε ακολουθούσε.

Η ταινία που ξεχώρισε από το Ένα Κάποιο Βλέμμα του περασμένου Φεστιβάλ Καννών καταφθάνει στις αίθουσες για να ανοίξει πλαγίως καλλιτεχνική συζήτηση με το σινεμά του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και του Βέρνερ Χέρτζογκ

Σκηνοθεσία: Χλινούρ Παλμασόν

Νοσταλγία (Nostalgia) 

Mετά από 40 χρόνια απουσίας, ένας άντρας επιστρέφει στη γενέτειρά του, τη Νάπολη, ανακαλύπτοντας ξανά τα μέρη, τους κώδικες της πόλης, αλλά και το παρελθόν του. 

Επίσημη πρόταση της Ιταλίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας, υποψηφιότητα του Πιερφρανσέσκο Φαβίνο για Ανδρική Ερμηνεία στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας και συμμετοχή στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του περασμένου φεστιβάλ Καννών.

Σκηνοθεσία: Μάριο Μαρτόνε

Eκτός Ελέγχου (Plane) 

Ένας πιλότος θα βρεθεί στη δίνη μιας εμπόλεμης ζώνης όταν εξαιτίας μιας καταιγίδας αναγκάζεται να προσγειώσει το επιβατηγό αεροσκάφος του σε ένα αφιλόξενο νησί. Η σωτηρία του πληρώματος και των επιβατών του εξαρτώνται από τον ίδιο. 

Κάποτε ο Ζαν-Φρανσουά Ρισέ άφηνε υποσχέσεις για μια δυνητικά στιβαρή φιλμογραφία είδους, τώρα μεριμνά απλά ώστε η νέα ταινία του Τζέραρντ Μπάτλερ να βλέπεται.

Σκηνοθεσία: Ζαν-Φρανσουά Ρισέ