Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 7 Ιουλίου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
18:20
4/7

Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 7 Ιουλίου

Η νέα προσθήκη στο MCU, το τρίτο «Θέε μου τι σου Κάναμε», ένας τρυφερός Γιμού, ένα ανατρεπτικό δράμα μυστηρίου και δύο αλησμόνητα κινηματογραφικά ντεμπούτα σε επανέκδοση.

Τhor: Love and Thunder

O Θορ βρίσκεται σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι αναζήτησης της εσωτερικής του γαλήνης. Η εμφάνιση ενός γαλαξιακού δολοφόνου, του Γκορ, του Σφαγέα των Θεών, θα τον αναγκάσει να επιστρέψει στα υπερηρωικά του καθήκοντα, συναντώντας παράλληλα και μια παλιά αγαπημένη.

Με μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία από την προηγούμενη φορά, o Tάικα Γουαιτίτι κάνει μια ταινία κινούμενη ανάμεσα στην παρωδία και στην επική φαντασία των ‘80s. Από τις πιο διασκεδαστικές στιγμές του MCU, με έναν Κρίστιαν Μπέιλ τόσο προσηλωμένο που θα ήθελες να έχει περισσότερο φιλμικό χρόνο και τις κατσίκες να κλέβουν την παράσταση.

Σκηνοθεσία: Τάικα Γουαϊτίτι

Θεέ μου τι Σου Κάναμε 3 (Qu’ est-ce qu’on a tous fait au bon Dieu?)

Ο Κλοντ και η Μαρί σύντομα θα συμπληρώσουν 40 χρόνια γάμου. Για να γιορτάσουν την περίσταση, οι τέσσερις κόρες τους οργανώνουν ένα πάρτι έκπληξη, προσκαλώντας η κάθε μια τα πεθερικά της.

Η λαϊκή κωμωδία αποκτά τρίτο μέρος και αποτελεί ένα από τα εμπορικά στοιχήματα της θερινής σεζόν, με δεδομένη την πτώση της μετοχής της γαλλικής φάρσας τα τελευταία καλοκαίρια.

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Ντε Σοβερόν

H Xαμένη Σκηνή (Οne Second)

Κίνα, Πολιτιστική Επανάσταση. Ένας κρατούμενος αποδρά από το στρατόπεδο εργασίας μόνο και μόνο για να παρακολουθήσει τα επίκαιρα στον κινηματογράφο, μα ένα ορφανό κορίτσι έχει κλέψει το καρούλι της ταινίας. Εν τω μεταξύ, οι χωρικοί περιμένουν ανυπόμονα να αρχίσει η προβολή.

Το παρασκήνιο της κυκλοφορίας της ταινίας του Γιμού, που αποσύρθηκε τελευταία στιγμή από το φεστιβάλ Βερολίνου κατόπιν παρέμβασης της κινεζικής λογοκρισίας, θα έκανε μια ενδιαφέρουσα ταινία από μόνο του. Κάποιες κριτικές κάνουν λόγο για μια πολύ τρυφερή ταινία και για μια από τις καλύτερες στιγμές μιας φιλμογραφίας-κέντημα.

Σκηνοθεσία: Ζανγκ Γιμού

To Mυστικό της Μαντλίν Κόλινς (Madeleine Collins)

Μια νέα γυναίκα ζει μια διπλή ζωή. Με τον πλούσιο Μελβίλ στη Γαλλία, είναι γνωστή ως Μαργκό και έχει αποκτήσει δύο γιους. Με τον Αμπντέλ στην Ελβετία, είναι η Τζούντιθ και έχουν μια κόρη. Εγκλωβισμένη στα ψέματα και τα μυστικά της, η ζωή της νεαρής γυναίκας αρχίζει να καταρρέει εκτός ελέγχου.

«Το Μυστικό της Μαντλίν Κόλινς» είναι μια ταινία όσο μυστικοπαθής υπόσχεται και ο τίτλος της. Μέχρι να έρθει η μεγάλη της ανατροπή σε βάζει στη διαδικασία να προσπαθείς να μαντέψεις ποια ιστορία αφηγείται και έρχεται στις αίθουσες για να ξεγελάσει την πείνα εκείνων των θεατών που κάποτε ταλαιπωρούσαν τους υπαλλήλους των βιντεοκλάμπ, ζητώντας να τους προτείνουν «καμία ταινία με καλή ανατροπή».

Mαχαίρι στο Νερό

Ο Αντρέι, επιτυχημένος 36άρης, με τη γυναίκα του Κριστίν αποφασίζουν να απολαύσουν το σαββατοκύριακο με το ιστιοπλοϊκό τους. Στο δρόμο συναντούν ένα νεαρό φοιτητή, που ο Αντρέι επιπόλαια καλεί μαζί τους. Ο νεαρός δέχεται την πρόσκληση, μόνο που η ατμόσφαιρα σύντομα γίνεται εκρηκτική.

Με το καλημέρα ο Ρομάν Πολάνσκι συστήνει ένα «διαβρωτικό» σκηνοθετικό βλέμμα, αφηγούμενος μια ιστορία καταστροφικού αρσενικού ανταγωνισμού με απλά υλικά: μια γυναίκα, δύο άντρες, ένα πλεούμενο και ένα μαχαίρι.

Aσανσέρ για Δολοφόνους

Οι παράνομοι εραστές Φλοράνς και Ζιλιέν καταστρώνουν ένα σχέδιο για να σκοτώσουν τον σύζυγο της Φλοράνς, έναν πλούσιο Γάλλο βιομήχανο που είναι επίσης το αφεντικό του Ζιλιέν. Όμως η δολοφονική πλεκτάνη αρχίζει να γυρνά εναντίον τους, όταν ο ένας από τους δύο παγιδεύεται σε ασανσέρ.

Σε λίστες με τα καλύτερα κινηματογραφικά ντεμπούτα πάντα βρίσκεται μια θέση για την ταινία του Λουί Μαλ, με το σάουντρακ του Μάιλς Ντέιβις να δρα καταλυτικά για την είσοδο της τζαζ στο σινεμά και να αποκτά τη δική του, ξεχωριστή από την ταινία ζωή μέσα στα χρόνια.