No time για τον 007: Πιθανολογείται έντονα νέα αναβολή του «No Time to Die» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:51
13/1

No time για τον 007: Πιθανολογείται έντονα νέα αναβολή του «No Time to Die»

Έχουν γραφτεί παροιμίες και μύθοι για τέτοιου είδους καταστάσεις, ο άτυχος 25oς Μποντ - και η ακόμα πιο άτυχη MGM - φαίνεται να πηγαίνουν προς το φθινόπωρο, συμπληρώνοντας 18 μήνες αναβολής.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

«Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν», φαίνεται να σκέφτεται για ακόμα μια φορά η παραγωγή του πολύπαθου 25ου Μποντ, που πασχίζει να κάνει τον τίτλο του πραγματικότητα στην εποχή του κορονοϊού. Έντονες φήμες απλώνονται ξανά σαν απειλητικό (;) νέφος στην βιομηχανία, ότι έπεσαν mail, χτύπησαν τηλέφωνα, χέρια σε μοναχικά zoom τραπέζια και το μαντάτο δεν θα αργήσει. Ο Μποντ πάει ξανά μπροστά, για κάπου στο φθινόπωρο του '21, 18 μήνες μετά την αρχική του ημερομηνία της περυσινής άνοιξης.

Με την Αγγλία να βυθίζεται σε 3ο lockdown, την μέρα αυτή να μην αργεί μάλλον και σε πολλές άλλες χώρες που ούτε εμβολιάζονται αλλά ούτε ακούν και κανέναν, μπορεί η ελπίδα καλά να κρατεί, όμως οι μέρες της αφθονίας της αίθουσας είναι (για την ώρα) μετρημένες και η κακομοίρα η MGM δεν θέλει να βυθιστεί αύτανδρη με την παραγωγή που, λόγω του κεφαλιού της βέβαια, περιμένει να την περισώσει. Η προσπάθειά της να πουλήσει αντί 600 εκατομμυρίων το έργο στις πλατφόρμες έπεσε στο κενό - το ποσό είναι μυθώδες και είναι πολύ νωρίς για τέτοιους ηρωισμούς εκ μέρους των «καινούργιων». (Όχι βέβαια ότι θα αργήσουν όπως το πάνε, να κάνουν κι αυτοί ανάλογες ανοησίες που θα τος ρίξουν έξω).

Όπως και να έχει ακόμα νεότερο δεν υπάρχει, φήμες μόνο. Η ταινία του Κάρι Φουκουνάγκα, με το υποσχόμενο καστ δίπλα στον Κρεγκ της 5ης του προσπάθειας (Σεϊντού, Βαλτζ, Χάρις, Μάλεκ, ντε Άρμας, Φάινς) και το τραγούδι της Μπίλι Άιλις, μπορεί να μοιάζει με χολιγουντιανό Γεφύρι της Άρτας όμως πρέπει πάση θυσία να αντέξει τις αναβολές, να παιχτεί σε virus-free πραγματικότητα και να συμβολίσει το δόρυ της αναντικατάστατης ισχύος της κινηματογραφικής αίθουσας. Μαζί του(ς) λοιπόν!