Ο Θανάσης Πετρόπουλος ζωγραφίζει (σ)το «Όντως Φιλιούνται;» του Γιάννη Κορρέ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:18
16/10

Ο Θανάσης Πετρόπουλος ζωγραφίζει (σ)το «Όντως Φιλιούνται;» του Γιάννη Κορρέ

Η πρώτη μεγάλου μήκους του Γιάννη Κορρέ έρχεται απο 19 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ και ο πρωταγωνιστής (και γνωστός κομίστας) Θανάσης Πετρόπουλος σκιτσάρει σκηνές της ταινίας!

Από τον Πάνο Γκένα

Λίγο πριν τα τριάντα ο Ντάνυ και η Στέλλα ανήκουν σε μία γενιά που ακόμα δεν έχει καθοριστεί. Ο Ντάνυ νιώθει πως είναι πολύ καλός γι’αυτό τον κόσμο. Η Στέλλα πιστεύει πως ο κόσμος δεν είναι αρκετά καλός γι’ αυτή. Το ερώτημα είναι αν ο ένας είναι καλός για τον άλλο.

Το «Όντως φιλιούνται;» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Κορρέ, μία μετά-ρομαντική ιστορία αγάπης, ακομπλεξάριστα αστεία και τρυφερή, όπως και οι ήρωές της, που ζουν, ερωτεύονται και ...δυσλειτουργούν λίγο πριν τα 30 στην Αθήνα του σήμερα.

Το τρέιλερ της ταινίας

Μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το «Όντως Φιλιούνται;» ταξίδεψε σε φεστιβάλ όπως το Buenos Aires International Festival of Independent Film (BAFICI), το Shanghai International Film Festival, το Durban International Film Festival και το Santiago International Film Festival, ενώ πρόσφατα ο πρωταγωνιστής της Θανάσης Πετρόπουλος κέρδισε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

Ο Θανάσης Πετρόπουλος παραλαμβάνοντας το βραβείο είχε σχολιάσει χιουμοριστικά «όταν είσαι 35 χρονών και παίρνεις το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου, είναι ένα ελιξήριο νεότητας. Ευχαριστώ τον σκηνοθέτη Γιάννη Κορρέ, γιατί όταν έχεις ωραία ομάδα περνάς όμορφα, και τους συμπρωταγωνιστές μου Ηρώ Μπέζου και Όμηρο Πουλάκη, γιατί η ταινία ήταν ομαδικό άθλημα και αν δεν πάρεις καλές πάσες δε μπαίνει ποτέ γκολ». 

Το ΣΙΝΕΜΑ cinemagazine.gr έχει τη χαρά να φιλοξενεί μερικές «σκηνές» της ταινίας, έτσι όπως τις ζωγράφισε ο Θανάσης Πετρόπουλος, που πέρα από ηθοποιός του θεάτρου και κινηματογράφου είναι σκιτσογράφος και δημιουργός κόμικς. Το 2013 είχε κυκλοφορήσει το πρώτο του κομικ «Πλασματικά Νούμερα», το οποίο απέσπασε το Βραβείο Comicdom Fan Award 2014, ενώ επόμενες δουλειές του ήταν το κόμικ άλμπουμ «Καμμένα Βούρλα» (2015) και οι «Προτελευταίοι» σε συνεργασία με τον Αντώνη Βαβαγιάννη.

Απολαύστε τα σχέδια του Θανάση Πετρόπουλου, εμπνευσμένα από μία «κωμωδία εξηγήσεων» που ξεκινάει πριν από το Α και τελειώνει πριν από το Ω μιας καινούργιας σχέσης και από 19 Οκτωβρίου απαντήστε στο ερώτημα «Όντως Φιλιούνται;» στον Κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ!

Σημείωμα σκηνοθέτη

Το «Όντως Φιλιούνται;» είναι μια ταινία για τους ανθρώπους που ξέρω. Είναι φτιαγμένη από ανθρώπους που ξέρω και από ανθρώπους που γνώρισα στη διαδικασία. Με ελάχιστα μέσα και ακόμα λιγότερα χρήματα, με ανενδοίαστο ρομαντισμό και αυτοκαταστροφικές τάσεις (αν και τα δύο συνήθως πάνε παρέα), με την θέληση να κοιτάξω προς τα μέσα και όχι προς τα έξω. Κάπως έτσι έγινε αυτή η ταινία. Και εκεί, μέσα, οι άνθρωποι που ξέρω είναι αδιανόητα αμήχανοι, όμορφα αφελείς, συνήθως καλοπροαίρετοι, λίγο εγωιστές, βαθιά περίπλοκοι και περήφανα γελοίοι. Το «Όντως Φιλιούνται;» φτιάχτηκε για να τους αγκαλιάσει. Για όλα τα παραπάνω αλλά κυρίως για τα υπόλοιπα. 

Το υπέροχο τραγούδι της Δεσποινίδος Τρίχρωμης που χάρισε το όνομά του στην ταινία,
φοράει τις εικόνες της

Το «Όντως Φιλιούνται;» του Γιάννη Κορρέ από 19 Οκτωβρίου στον Κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ

Συντελεστές:
Σενάριο – Σκηνοθεσία
- Γιάννης Κορρές
Παίζουν οι: Θανάσης Πετρόπουλος, Ηρώ Μπέζου, Όμηρος Πουλάκης
Και με σειρά εμφάνισης: Αναστασία Κονίδη, Ελευθερία Παπαδοπούλου, The Boy, Κατερίνα Παπανδρέου, Γιολάντα Καλογεροπούλου, Κατερίνα Ζησούδη, Τζωρτζίνα Λιώση
Παραγωγή - Zero – Zero, EKK, Γιάννης Κορρές
Εκτέλεση Παραγωγής - Μαρία Καραγιαννάκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας - Αλέξης Πηλός
Διεύθυνση Παραγωγής - Νίκη Σαλιαγκοπούλου
Μοντάζ - Ιωάννα Πογιαντζή
Σκηνικά - Δάφνη Κούτρα
Κοστούμια - Δέσποινα Χειμώνα
Ήχος - Νίκος Τριανταφύλλου – Ηρακλής Βλαχάκης
Μουσική - The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)
Βοηθός Σκηνοθέτη - Καρίνα Λογοθέτη
Βοηθός Σκηνοθέτη (preproduction) - Νεφέλη Ράπτη
Σκρίπτ - Ζαμπέλα Χαβιάρα
Μακιγιάζ - Τζωρτζίνα Σιδέρη
Τραγούδι - Δεσποινίς Τρίχρωμη
Βοηθοί οπερατέρ - Κώστας Μπάμπης, Καλλιόπη Πέρδικα, Ραφαήλ Τσάκαλος. Σταμάτης Κούρος, Δημήτρης Κοτσέλης
Βοηθός Σκηνογράφου - Δήμητρα Σουρλαντζή
Βοηθός Ενδυματολόγου - Δανάη Αναγνώστου
Ηλεκτρολόγοι - Νίκος Παπαθανάσης , Άρης Παπαθανάσης
Βοηθός Παραγωγής - Εύη Ανδρεάδη
DIT - Αρσινόη Πηλού
Παραγωγή Μουσικής - Κτίρια τη Νύχτα
Διεκπεραίωση Οικονομικού πλάνου – Τέτα Αποστολάκη