Ο Αλ Πατσίνο θέλει τον Τιμοτέ Σαλαμέ για νεότερο εαυτό του σε ενδεχόμενο prequel της «Έντασης» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:35
20/6

Ο Αλ Πατσίνο θέλει τον Τιμοτέ Σαλαμέ για νεότερο εαυτό του σε ενδεχόμενο prequel της «Έντασης»

Είναι κι αυτός ένας τρόπος να πάρει πράσινο φως η παραγωγή, αν μη τι άλλο.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ίσως ακουστεί εξόφθαλμα συντηρητικό - και δεν πειράζει καθόλου: Φαντάζει σχεδόν απίστευτη η αλλαγή των εποχών σε μόλις 27 χρόνια, ώστε να συζητιέται σοβαρά ότι ο Τιμοτέ Σαλαμέ θα μπορούσε να φορέσει παπούτσι ρόλου Αλ Πατσίνο. Όχι γιατί δεν είναι ένας έντιμος ηθοποιός, και μακάρι να μας εκπλήσσει κάθε φορά (εμείς κερδίζουμε άλλωστε από κάτι τέτοιο), αλλά γιατί η κράση, και εμφανισιακά και πληθωρικά, είναι τόσο μα τόσο άλλη.

Εν πάση περιτπώσει, ο Αλ Πατσίνο (κι όχι ο Άλπα Τσίνο, του Tropic Thunder ελπίζουμε...) έτσι το θέλει, ποιοι είμαστε εμείς. Συναντήθηκαν όλοι μαζί, με Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Μάικλ Μαν, στα πλαίσια μιας τιμητικής 27ετούς αναφοράς του Φεστιβάλ της Tribeca, και ο 82χρονος Αλ ήταν σαφής: Δεν θα ήθελε κανέναν άλλον παρά αυτόν, εάν επρόκειτο ποτέ να υπάρξει πρίκουελ της θρυλικής ταινίας.

Πρώτο ερώτημα, βέβαια, αν θα υπάρξει. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, είναι μια 6ετία τώρα που ο Μαν το ετοιμάζει σε βιβλίο, με την βοήθεια της Μεγκ Γκάρντινερ, και τον Αύγουστο θα είναι στα βιβλιοπωλεία. Ο ίδιος ο Μαν επιμένει ότι θα το προσαρμοσει ο κόσμος να χαλάσει, είτε για το σινεμά ή για την τηλεόραση.

Άλλο η επιμονή και άλλο η δυνατότητα βέβαια. Ο δημιουργός δουλεύει πυρετωδώς μεν στον Enzo Ferrari του, με τον Άνταμ Ντράιβερ, όμως αυτή είναι η πρώτη ταινία που φαίνεται ότι θα καταφέρει στο εχθρικό -για τους σοβαρούς δημιουργούς- παροντικό κλίμα της βιομηχανίας μετά από τo 2015! Οπότε μικρό καλάθι και ο Πατσίνο το ξέρει καλά ίσως αυτό προτείνοντας ένα όνομα που σαφώς σήμερα θα συνέβαλε στην χρηματοδότηση μιας ταινίας.

Από την άλλη βέβαια υπάρχει και αυτός ο επίλογος. Δεν αφήνουμε το Heat και την μεγαλειότητά του στην ησυχία τους, να μην δούμε και έναν Βίνσεντ Χάνα, εμείς οι πρεσβύτεροι τουλάχιστον, και κλαίμε γοερά;