Αλ Πατσίνο και Άνταμ Ντράιβερ στη συνέχεια της «Έντασης» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
17:02
20/3

Αλ Πατσίνο και Άνταμ Ντράιβερ στη συνέχεια της «Έντασης»

Οι φήμες θέλουν τους δύο ηθοποιούς, που εμφανίστηκαν μαζί στο «House of Gucci», να συνεργάζονται ξανά στο sequel της κλασικής, υπαρξιστικής δημιουργίας του Μάικλ Μαν.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Για τη συνέχεια της «Έντασης» έχουμε γράψει αρκετές φορές, το βιβλίο που έγραψε ο Μάικλ Μαν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, η ίδια η ταινία περνάει για brand name στα αυτιά των executives των στούντιο, που ψάχνουν για τέτοια, οπότε το ερώτημα δεν θα είναι το αν θα γίνει ταινία, αλλά το πότε.

Το φινάλε της ταινίας στα μάτια του υπογράφοντος φαντάζει γλυκόπικρο. «I am not lonely, I am alone», λέει ο Νιλ του Ντε Νίρο στην ταινιία. Σύμφωνοι, είναι το μανιφέστο του ήρωα στο σινεμά του Μαν – και του Μελβίλ, πριν από αυτόν. Ταυτόχρονα, όμως, ο ήρωας διατυπώνει κι ένα αίτημα. Και ο Θεός της δημιουργίας απαντά σε αυτό του το αίτημα στο φινάλε, όταν τον βάζει να περνά τις τελευταίες του στιγμές πλάι στον μοναδικό άνθρωπο, που μπορεί να τον καταλάβει, επειδή είναι ακριβώς σαν κι αυτόν.Υπάρχει κάτι ανακουφιστικό για τον Νιλ σ’αυτό. Ίσως πιο τραγική φιγούρα να είναι ο Βίνσεντ του Πατσίνο, που πρέπει να συνεχίσει μόνος σε έναν κόσμο, που μοιάζει να μην έχει άλλη θέση για αυτόν, πέρα από εκείνη «αυτού που κυνηγάει» - αλλά και να μην θέλει άλλη κι ο ίδιος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην εμβληματική σκηνή στο cafe.

Για όσους αναρωτιέστε τι απέγινε ο Βίνσεντ Χάνα, η ταινία θα λύσει την απορία σα με μια, όπως ακούγεται παράλληλη αφήγηση, που ακολουθεί τα χνάρια του χρόνια μετά την δράση της πρώτης ταινίας, αλλά παραθέτοντας και γεγονότα από το νεανικό παρελθόν του, η παρουσία του Αλ Πατσίνο είναι δεδομένη, oι φήμες θέλουν και τον Όστιν Μπάτλερ να υποδύεται τον χαρακτήρα του Βαλ Κίλμερ σε νεαρότερη ηλικία και δεν σταματούν εδώ. Ακούγεται ότι ο Άνταμ Ντράιβερ είναι ο επικρατέστερος ηθοποιός για να ενσαρκώσει τον Βίνσεντ Χάνα σε νεαρή ηλικία. Μιας και είναι φήμες, πιστεύουμε ότι ο Ντράιβερ, που συνεργάστηκε με τον Μάικλ Μαν στο επερχόμενο «Ferrari», σίγουρα θα ήταν ανάμεσα στις επιλογές του Αμερικανού δημιουργού. Υπάρχει , όμως, τόσο μεγάλη και οφθαλμοφανής διαφορά στη σωματική κατασκευή των δύο ηθοποιών, ώστε πολύ αμφιβάλλουμε αν οι insiders που διαδίδουν αυτές τις πληροφορίες, έχουν πέσει μέσα στον χαρακτήρα που θα ενσαρκώσει.Πιο πιθανό μας φαίνεται να υποδυθεί τον νέο κακό της υπόθεσης ή τον Νιλ του Ντε Νίρο σε νεαρή ηλικία – τουλάχιστον εκεί δεν θα υπάρχει το «μειονέκτημα» της άμεσης σύγκρισης επί της οθόνης. 

Σε κάθε περίπτωση, είναι μια ταινία που αναμένουμε με πάθος χαρτοπαίχτη και το δυνητικό καστ της μόνο να διογκώσει την προσμονή μας μπορεί.