Απογειώνεται το καστ του γοτθικού θρίλερ του Σκοτ Κούπερ «The Pale Blue Eye» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:48
3/12

Απογειώνεται το καστ του γοτθικού θρίλερ του Σκοτ Κούπερ «The Pale Blue Eye»

Η παραγωγή του Netflix έχει πρωτοστάτη τον Κρίστιαν Μπέιλ και δίπλα τους Τζίλιαν Άντερσον Ρόμπερτ Ντιβάλ,, Σαρλότ Γκέινσμπουργκ, Τίμοθι Σπολ, Τόμπι Τζόουνς και μαζί ένα twist που θα ξεσηκώσει του λάτρεις του λογοτεχνικού Φανταστικού.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

12 χρόνια στην σκηνοθεσία, ο 51χρονος Σκοτ Κούπερ εισήλθε με την ταινία που χάρισε το Όσκαρ Πρώτου Ανδρικού στον Τζεφ Μπρίτζες (εκείνο η ολόθερμη americana του «Crazy Heart», που ποτέ δεν διανεμήθηκε στην σινεφίλ χώρα μας), ακολούθησε με το εξαιρετικό «Σκουριασμένη Πόλη», που ήταν και η πρώτη συνεργασία με τον Κρίστιαν Μπέιλ και η συνέχεια ήταν ευπρεπώς καθοδική, πρώτα με εκείνη τη χλωμή κι «Ανίερη Συμμαχία» κι έπειτα με το συμπαθές «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου» (δεύτερη δουλειά με τον Μπέιλ) και το «Antlers», που βγήκε φέτος και ο υπογράφων αγνοεί.

Είναι ένας σκηνοθέτης που λες κάπου μέσα του πρέπει να υπάρχει κάποια μεγάλη ταινία, από εκείνες που όλοι συνηγορούν και όλους αφορά. Λογικά δεν θα είναι το horror που ετοιμάζει με το εξαιρετικό καστ που προείπαμε, όμως κι έτσι η παραγωγή του Netflix δεν μοιάζει λιγότερο ενδιαφέρουσα.

Η ταινία καταπιάνεται με μια σειρά φόνων που έλαβαν χώρα στο West Point (η στρατιωτική ακαδημία των ΗΠΑ) το 1830, ενώ ο ίδιος ο Κούπερ γράφει το σενάριο βασισμένος στην ομώνυμη νουβέλα του Λουίς Μπάγιαρντ. Ο Μπέιλ θα υποδυθεί τον ντετέκτιβ και έχει επίσης καθήκοντα παραγωγού, όπως άλλωστε και ο Κούπερ και η Cross Creek Pictures (Η Δίκη των 7 του Σικάγου).

Αναμένεται ευδιάθετα, η αμερικάνικη «βρωμιά» του Κούπερ, η προσήλωση του Μπέιλ, η ιστoρία καθαυτή και το επιτελείο των ηθοποιών αφήνουν υποσχέσεις. Όμως υπάρχει και twist για τους λάτρεις: Δίπλα του, ως βοηθός του Μπέιλ, ο Χάρι Μέλινγκ, θα υποδύεται...drum solo... τον Έντγκαρ Άλαν Πόε, τον θρυλικό άρχοντα του θριλερικού/ποιητικού/μακάβριου μεταφυσικού, που όμως έχει στο ενεργητικό και δύο διηγήματα που άλλαξαν τον ρου του αστυνομικού υπο-είδους. Μα δεν είναι τέλεια η υπόσχεση αυτή; Είναι.