Η Paramount αλλάζει ρότα: Στέλνει τις ταινίες της στο Paramount+ 45 μέρες μετά την αίθουσα ? νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
7:22
26/2

Η Paramount αλλάζει ρότα: Στέλνει τις ταινίες της στο Paramount+ 45 μέρες μετά την αίθουσα

Σε μια κίνηση ίσως όχι τόσο απελπιστική όσο της Warner, αλλά ανάλογης λογικής, η εταιρεία ελαχιστοποιεί την αποκλειστικότητα της αίθουσας και δυναμώνει την πλατφόρμα της σ' ένα παιχνίδι εξουσίας που παίρνει φωτιά.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ένα παιχνίδι βέβαια που θα αφήσει παρανάλωμα την αίθουσα εφ' όσον οι εταιρείες εξακολουθήσουν τόσο να υπερθεματίζουν στις streaming υπηρεσίες τους - πράγμα που δεν πα να σε λένε Κρουζ, Νόλαν και Βιλνέβ, δεν φαίνεται να παίζει ρόλο. Αυτή είναι πίτα των πραγματικά μεγάλων παιδιών και θα την κόψουν μεταξύ τους. Το φλουρί είναι η προσοχή (και η συνδρομή) του κόσμου, η αισθητική του σινεμά και η κινηματογραφική καλλιτεχνία του πράγματος είναι πολυτέλειες που δεν χωρούν στην streaming έκπτωση και την κουλτούρα του «περιεχομένου».

Έτσι λοιπόν ταινίες όπως το 7ο «Mission Impossible», το «Top Gun:Maverick» ή το δεύτερο «A Quiet Place», θα κάνουν ότι κάνουν για 45 ημέρες (που κάποιος θα σου πει πάντως ότι δεν είναι και λίγος χρόνος αν κάποιος θέλει να το δει σε αίθουσα) και έπειτα θα πορευθούν κατά το Paramount+, που ανοίγει επίσημα στις 4 Μαρτίου. Στα ράφια της υπηρεσίας το στούντιο θα έχει ρίξει ακόμα 2.500 ταινίες από τον παχυλό κατάλογο της εταιρείας.

Να θυμίσουμε ότι η Warner άνοιξε τον χορό μεταφέροντας όλον της τον φετινό κατάλογο ταυτόχρονα στις αίθουσες και την πλατφόρμα (ΗΒΟ Max), η Universal έχει δικό της μοντέλο που συνδέει την εμπορική απόδοση του έργου με το πόσο σύντομα θα το κρεμάσει στα τσιγκέλια, ενώ η Ντίσνεϊ άλλες τις κρατά για την αίθουσα, άλλες τις στέλνει για αυτόνομη αγορά στο Disney+.

H αντίδραση των Νόλαν και Βιλνέβ για την καινούργια νόρμα άφησε την δική της ιστορία (όχι βέβαια ότι ίδρωσε και κανένα αυτί), καλύτερα να φορέσει ωτοασπίδες (και να πατήσει record στο κινητό του) αυτός που θα σκάσει τα νέα στον Τομ Κρουζ που τουλάχιστον δύο «Mission Impossible» και το σίκουελ του «Top Gun» έχει φτύσει αίμα να τα ετοιμάζει ως αιθουσιακές εμπειρίες.