Paramount+: Η «βουνοκορφή» του Χόλιγουντ είναι έτοιμη για το πέρασμα στις πλατφόρμες - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:07
20/1

Paramount+: Η «βουνοκορφή» του Χόλιγουντ είναι έτοιμη για το πέρασμα στις πλατφόρμες

The game is afoot, που θα έλεγε και ο αγαπημένος μας Σέρλοκ Χολμς, και το παιχνίδι εδώ είναι πώς τοποθετούνται τα μεγάλα στούντιο στην σκακιέρα της πλατφόρμας. Η ιστορική Paramount είναι έτοιμη για την κίνησή της.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Το δεύτερο παλαιότερο στούντιο στις ΗΠΑ, η ιστορικού καταλόγου Paramount, θυγατρική εταιρεία του κολοσσού της ViacomCBS, μπαίνει ως Paramount+ στον κόσμο της πλατφόρμας, που μια επιδημία τόσο επιτάχυνε, αλλά κάποτε θα συνέβαινε. Στις 4 Μαρτίου γίνονται τα εγκαίνια στις ΗΠΑ και την Λατινική Αμερική.

Στην πράξη (για να μην νομισθεί ότι ένας κινηματογραφικός κατάλογος είναι και τίποτα σπουδαίο σε μια τέτοια κίνηση) το Paramount+ θα είναι ένα rebranding, μια αναδιάρθωση ας πούμε του CBS All Access, μιας συνδρομητικής υπηρεσίας που υπάρχει από το 2014 και περιέχει το πρόγραμμα του CBS και μια σειρά προγραμμάτων που ποικίλει από τα αθλητικά γεγονότα (έχει το NFL ας πούμε), τηλεοπτικές σειρές και βέβαια, εντάξει, ταινίες ενός περίφημου καταλόγου. Με το rebranding θα συμπεριληφθούν, εν τέλει, περίπου 30.000 τίτλοι για μια αγορά, αυτή τη στιγμή, ακμαία, περίπου 8-9 εκατομμυρίων συνδρομητών, που σκοπεύεται να αυξηθούν.

Προτεραιότητα του Μπομπ Μπέικις, CEO της ViacomCBS, από τον Δεκέμβριο του 2019, όταν και έγινε η συγχώνευση της Viacom και του CBS, η υπόθεση αποτελεί, περισσότερο από ένα ψυχαγωγικό γεγονός, μια χρηματιστηριακή εκτόνωση, που βλέπει τις μετοχές του ομίλου να παίρνουν πάνω σχεδόν 35% από πέρυσι. 

Πάντως, ας σημειωθεί, ότι ο όμιλος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ενός Netflix ή μιας Disney, που θα του επέτρεπε ανάλογα έξοδα για την δημιουργία περιεχομένου. Αντ' αυτού, όπως είπε και ο Μπέικις, σκοπός είναι να «χτιστεί ένα οικοσύστημα ψυχαγωγίας», που θα συνδέει ελεύθερο και επί πληρωμή streaming και θα έχει συμφωνίες διανομής με γίγαντες όπως το YouTube και το Hulu. Στην πράξη, αναμένει κανείς μια πλατφόρμα στην οποία θα πατούν μια σειρά από γεγονότα εξωτερικής του ομίλου παραγωγής με συμφωνία εκπομπής σε αυτήν. 

To Paramount+ θα εκκινήσει επίσης στην Σκανδιναβία στις 25 Μαρτίου και κατά το μέσον της χρονιάς στην Αυστραλία.