Ο Μπονγκ Τζουν-χο περιγράφει τα τηλεοπτικά «Παράσιτα» ως επέκταση της ταινίας του - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:42
14/1

Ο Μπονγκ Τζουν-χο περιγράφει τα τηλεοπτικά «Παράσιτα» ως επέκταση της ταινίας του

Στον απόηχο των 6 υποψηφιοτήτων που απέσπασαν τα «Παράσιτα», ο σκηνοθέτης τους έδωσε νέες πληροφορίες για το πώς σχεδιάζει την τηλεοπτική εκδοχή τους. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Με τίτλο «Από τις Κάννες στο ΗΒΟ» παρουσιάσαμε πρόσφατα μια από τις πιο πολυσυζητημένες κινηματογραφικές ειδήσεις του τελευταίου καιρού, η εισβολή δηλαδή που κάνουν τα «Παράσιτα» στη μικρή οθόνη, μετά τη σαρωτική επιτυχία που γνωρίζουν (και) στις ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας νούμερα και βραβεία που δεν είναι συνηθισμένα για μη αγγλόφωνες παραγωγές. Το buzz είναι μαζί τους και φάνηκε από τον χθεσινό αριθμό των 6 υποψηφιοτήτων στα Όσκαρ, με όλο και περισσότερους να πιστεύουν πως η ταινία δεν θα φύγει μόνο με το σχεδόν σίγουρο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας αλλά θα πάρει περισσότερα. 

Η είδηση λοιπόν της προηγούμενης εβδομάδας δεν ανέφερε με σαφήνεια το αν τα τηλεοπτικά «Παράσιτα» θα είναι αγγλόφωνο ριμέικ της ταινίας ή σίκουελ. Ο Μπονγκ Τζουν-χο κλήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινές υποψηφιότητες της ταινίας στα Όσκαρ και παράλληλα ρωτήθηκε για τη σειρα, δίνοντας περισσότερες πληροφορίες: «Όσο έγραφα το σενάριο της ταινίας, είχα πάρα πολλές ιδέες που δε μπορούσα να χωρέσω σε 2 ώρες δράσης. Ήξερα πως αν είχα περισσότερη ώρα θα μπορούσα να βάλω αυτές τις ιδέες και αυτό σκοπεύω να συζητήσω με τον Άνταμ ΜακΚέι σύντομα. Αν και δεν είμαι πολύ σχετικός με τον τηλεοπτικό χώρο, θεωρώ αυτή τη μίνι-σειρά που θα κάνουμε ως μια επέκταση της ταινίας ώστε να διεισδύσει βαθύτερα στις ιστορίες που δε μπήκαν εξ αρχής. Ο Άνταμ ΜακΚέι και το HBO δημιούργησαν πρόσφατα το  εξαιρετικό "Succession", οπότε είναι για μένα πολύ αξιόπιστοι συνεργάτες.»

Ο κορεάτης σκηνοθέτης πρόσθεσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το αν η σειρά θα είναι στα αγγλικά ή τα κορεάτικα, ενώ παρέθεσε ως παράδειγμα αυτού που θέλει να κάνει το «Φάννυ και Αλέξανδρος» του Μπέργκμαν, το οποίο προβλήθηκε πρώτα ως ταινία 188 λεπτών και αργότερα ως μίνι-σειρά συνολικής διάρκειας 312 λεπτών.