Ο Στίβεν Νάιτ για τους «Peaky Blinders»: «Η 6η σεζόν θα είναι μόνο το τέλος της αρχής» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:36
18/1

Ο Στίβεν Νάιτ για τους «Peaky Blinders»: «Η 6η σεζόν θα είναι μόνο το τέλος της αρχής»

Ο δημιουργός της ιδιαίτερα δημοφιλούς σειράς αποκάλυψε ότι η ιστορία των Σέλμπι θα φθάσει και θα προσπεράσει τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και την ιστορία της πτώσης της βρετανικής αυτοκρατορίας. Μεγάλα πράγματα.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Πέρα από την επιτυχία της σειράς των περιπετειών και των δραμάτων της οικογένειας Σέλμπι, το ωραίο με την λογική του Στίβεν Νάιτ (που έχει συγγράψει, μεταξύ άλλων, και το «Spencer» του Λαραΐν) είναι ότι δεν προϋπολογίζει με ακρίβεια που και πώς ακριβώς θα κινηθεί το δημιούργημα του. Αντίθετα, και οπωσδήποτε πιο ελεύθερα και πιο ενδιαφέροντα, αυτοσχεδιάζει με βάση το που τον πηγαίνει η ιστορία του.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος λέει, οι συντεταγμένες της σειράς «ήταν πάντα η Βρετανία ανάμεσα στους Πολέμους. Πώς το μάθημα του Πρώτου δεν το μάθαμε και επανελήφθη το πάθημα. Είναι επίσης μια σειρά περί του τέλους της Αυτοκρατορίας: Εισερχόμενοι στον 2ο ΠΠ δεν ξέραμε ότι με το τέλος του, πρακτικά, δεν θα υπήρχε αυτοκρατορία. Αλλά έχω αναπροσαρμόσει τους στόχους μου γράφοντας. Τώρα θα μπούμε και προσπεράσουμε τον 2ο Πόλεμο. Βλέπω να υπάρχει η ενέργεια και το ενδιαφέρον εκεί έξω και θα ήθελα να δω πώς μπορούμε να προχωρήσουμε πέρα από αυτόν».

Ως γνωστόν, η έκτη σεζόν της σειράς, που αναμένεται σύντομα η ημερομηνία της για τις αρχές της χρονιάς που διανύουμε, δεν θα ήταν έτσι κι αλλιώς το τέλος της ιστορίας, ανεξαρτήτως των νέων προθέσεων του Νάιτ - ή ίσως ακριβώς εξαιτίας αυτών. Μέσα στο 2023 θα ξεκινήσει η κινηματογραφική πλέον συνέχεια του της ιστορίας και, κατά τα φαινόμενα, δεν αποκλείεται να αναλογήσει στην 7η Τέχνη η τελική υπογραφή του δράματος της Οικογένειας του Μπέρμινγχαμ, αλλά πλέον και του Λονδίνου και του (τηλεοπτικού) κόσμου όλου.