03/14: Ο Ντάρεν Αρονόφσκι σχεδιάζει κυκλοφορία του «π» για τα 25 χρόνια - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:37
3/3

03/14: Ο Ντάρεν Αρονόφσκι σχεδιάζει κυκλοφορία του «π» για τα 25 χρόνια

Επίκαιρος λόγω «The Whale», ο Ντάρεν Αρονόφσκι ανακοινώνει επετειακή επιστροφή στον μαθηματικό, κινηματογραφικό γρίφο που απογείωσε την καριέρα του.

Από τον Πάνο Γκένα

Το 1998, και με προϋπολογισμό περίπου 60.000 δολάρια, ο Ντάρεν Αρονόφσκι παρέδωσε μία κινηματογραφική εξίσωση επικαλούμενος μια άψογα λειτουργική μέθοδο των τριών: την εμμονή ενός ιδιοφυούς μαθηματικού με την εξήγηση των κανόνων που διέπουν το φυσικό κόσμο μέσα από επιστημονικούς νόμους, την εναγώνια προσπάθεια μιας ομάδας Εβραίων να βρουν τον ιερό αριθμό που υποτίθεται πως οδηγεί στη γνώση του πραγματικού ονόματος του Θεού, αλλά και τις απόπειρες μιας χούφτας αδίστακτων χρηματιστών να χρησιμοποιήσουν εκβιαστικά τις ικανότητές του προς όφελός τους.

Καλτ απο τα γεννοφάσκια του, το «π» των λιντσεϊκών αναφορών, των συνομωσιών, των εμμονών, της οξυδέρκειας και της επιτυχίας (απέφερε τελικά πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια), λατρεύτηκε ως όφειλε, διαδόθηκε από στόμα σε στόμα τον καιρό που το ίντερνετ ήταν λέξη μαγική και σε λίγες μέρςε κλείνει έναν κύκλο 25 χρόνων. Ευκαιρία για μία επετειακή επανακυκλοφορία, λοιπόν, και μάλιστα σε 8K Atmos.

«Όταν πούλησα την ταινία στο Sundance το 1998 είχα ως όρο να την πάρουμε κάποια στιγμή πίσω. Ασφαλώς και δεν το επιθυμούσαν, οπότε είπαν "Ωραία, θα σας το δώσουμε πίσω σε 25 χρόνια". Και τώρα ήρθε η ώρα», δηλώνει ο Αρονόφσκι στο IndieWire. «Σαρώνουμε το αρνητικό σε 8k, εργαζόμαστε σε μια ηχητική μίξη με το σύστημα ATMOS, τη γυαλίζουμε και σχεδιάζουμε μια κυκλοφορία IMAX στις 14 Μαρτίου»  (σ.τ.σ. 14 Μαρτίου, η μέρα του π).

Δείτε στη συνέχεια το νέο τρέιλερ με την ευκαιρία της επανακυκλοφορίας και την εξαιρετική αφίσα που τη συνοδεύει. Με το καλό και στα μέρη μας!

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • 03/14: Ο Ντάρεν Αρονόφσκι σχεδιάζει κυκλοφορία του «π» για τα 25 χρόνια
  • 03/14: Ο Ντάρεν Αρονόφσκι σχεδιάζει κυκλοφορία του «π» για τα 25 χρόνια