«Poor Things»: Επίσημο τρέιλερ για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
17:17
8/6

«Poor Things»: Επίσημο τρέιλερ για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Πέντε χρόνια μετά την οσκαρική «Ευνοούμενη», ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει φέτος με γοτθικά «Poor Things», μία ιδιόμορφη αλά Φρανκεστάιν «ερωτική» ιστορία.

Από τον Πάνο Γκένα

Ασπρόμαυρα πλάνα-αναφορά στο τσέχικο νέο κύμα, πολύχρωμη φαντασία στα όρια του σινεμά του Τέρι Γκίλιαμ, κλείσιμο του ματιού στο «Stella!» του «Λεωφορείο ο Πόθος», το επίσημο τρέιλερ του «Poor Things» είναι εδώ και όπως δηλώνει ο Γουίλεμ Νταφό στα πρώτα δευτερόλεπτα... είναι «ένα πείραμα»!

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Από τον μοναδικό εικονοπλάστη δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο και σε παραγωγή της Έμα Στόουν, έρχεται η απίστευτη ιστορία της Μπέλα Μπάξτερ (Στόουν), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Γκάντγουιν Μπάξτερ (Γουίλεμ Νταφό). Υπό την προστασία του Μπάξτερ, η Μπέλα ανυπομονεί να μάθει τι εστί ζωή. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Μπέλα το σκάει με τον Ντάνκαν Γουέντερμπερν (Μαρκ Ράφαλο), έναν ικανό και με αμβλυμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Κινηματογραφικό σχέδιο που περιμέναμε καιρό, το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς (διαβάστε περισσότερα στο αναλυτικό άρθρο Οι 50 ταινίες που θα σημαδέψουν το 2023). Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σκωτσέζου συγγραφέα Άλιστερ Γκρέι (με τον παράδοξο υπότιτλο «Επεισόδια από τη νεανική ζωή ενός γιατρού του δημόσιου οργανισμού υγείας της Σκωτίας») μια προβοκατόρικη μονομαχία μεταξύ των επιθυμιών του άνδρα και της ανεξαρτησίας της γυναίκας, που ανανεώνει τον μύθο του Φρανκενστάιν.

Το φιλμ σηματοδοτεί μία ακόμη συνεργασία με την Έμα Στόουν, μία δημιουργική συνέργεια που απολαμβάνουμε στη μεγάλη οθόνη και μετρά ήδη την οσκαρική «Ευνοούμενη», την μικρού μήκους «Βληχή», φωτογραφίες για το W Magazine, αλλά και το επερχόμενο «AND» (ναι, είναι πολύ πιθανό να έχουμε διπλή δόση από Λάνθιμο φέτος). Όπως είχε δηλώσει στη Συνέντευξη Τύπου της «Βληχής» στην Αθήνα, η Έμα Στόουν βρίσκει στις ταινίες του Λάνθιμου την ευκαιρία για τολμηρές επιλογές που την εξελίσσουν και δεν έχει άδικο. Στην ίδια Συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Λάνθιμος είχε εκμυστηρευτεί πως η ταινία θα συνοδεύεται - πρωτιά στην καριέρα του - από πρωτότυπη μουσική. Τότε δεν είχε αποκαλύψει το όνομα του συνθέτη, πλέον γνωρίζουμε πως είναι ο πιανίστας, βιολονίστας και τραγουδοποιός Τζέρσκιν Φέντριξ.

Το σίγουρο είναι πως παρά τον τίτλο του, το «Poor Things» δεν έχει καθόλου poor διανομή. Μαζί με την Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφό και τον Μαρκ Ράφαλο, θα δούμε τους/τις Ράμι Γιούσεφ («Ramy»), Κρίστοφερ Άμποτ («Catch-22»), Κάθριν Χάντερ (η σπουδαία θεατρική ηθοποιός), Νόα Μπρέτον, ενώ το σενάριο υπογράφει ο υποψήφιος για Όσκαρ Τόνι ΜακΝαμάρα της «Ευνοούμενης».

Η ταινία δεν εμφανίστηκε στις ανακοινώσεις του προγράμματος των Καννών, αλλά με επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας 8 Σεπτέμβρη 2023 ενδέχεται να κάνει πρεμιέρα στο λανθιμικά φιλικότερο Φεστιβάλ Βενετίας.

Απολαύστε!