Τρέιλερ «Priscilla»: Καρδιοχτύπια και αμερικανικό όνειρο στο πλάι ενός «Βασιλιά» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:16
4/10

Τρέιλερ «Priscilla»: Καρδιοχτύπια και αμερικανικό όνειρο στο πλάι ενός «Βασιλιά»

Η ζωή της Πρισίλα Πρίσλεϊ δίπλα στον Elvis, βασισμένη στα απομνημονεύματα της ίδιας, υπό την σκηνοθετική διεύθυνση της Σοφία Κόπολα. Μεθαύριο, στις 6/10, έρχεται και η sold out προβολή της ταινίας στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Με διθυραμβικές α λα Σοφία Κόπολα κριτικές και βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την Κέιλι Σπέινι στο Φεστιβάλ της Βενετίας, η παραγωγή της Α24 αποκτά το πρώτο της τρέιλερ. Η «Priscilla» ακολουθεί την έφηβη Πρισίλα στην πρώτη της συνάντηση με τον Έλβις, στον έρωτα με την πρώτη ματιά, στην είσοδο στην Graceland, στο «χρυσό κλουβί» της και στην τελική έξοδο, 14 χρόνια μετά την πρώτη επαφή με τον Βασιλιά του ροκ εν ρολ. Η ταινία θα προβληθεί ως Centerpiece feature στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, επίσης μεθαύριο Παρασκευή, όπως και στις δικές μας Νύχτες.

Η Κόπολα μίλησε για το πώς συνδέεται η ίδια με την ιστορία και την έννοια της δημόσιας ενηλικίωσης: «Με ενδιέφερε πολύ η ιστορία και η οπτική της Πρισίλα στο πώς ήταν να μεγαλώνει στην Graceland. Όλα ήταν πολλαπλασιασμένα στον κόσμο της, κάπως αναλογικά με αυτό που είδα στην 'Μαριά Αντουανέτα' μου.»

Στο σάουντρακ της ταινίας θα υπάρξουν covers κλασικών ασμάτων του Έλβις, καθώς οι κληρονόμοι δεν έδωσαν άδεια για τα πρωτότυπα τραγούδια. Enter λοιπόν Τόμας Μαρς, σύζυγος της Κόπολα και frontman των Phoenix, που διασκευάζει τον μύθο. 

Τέλος, η ίδια η Πρισίλα, είπε συγκινημένη στην βενετσιάνικη πρεμιέρα: «Είναι πολύ δύσκολο να κάθεσαι και να βλέπεις ένα έργο για σένα, για τη ζωή και την αγάπη σου. Η Σοφία έκανε μια εκπληκτική δουλειά. [...] Μιλήσαμε πολλές φορές, της είπα όσα μπορούσα [..] Ήταν αδιανόητο για τους γονείς μου να καταλάβουν ότι ο Έλβις ενδιαφερόταν τόσο για μένα και ότι εγώ ήμουν περισσότερο η ακροάτρια. Ο Έλβις ξεγυμνώθηκε μπροστά μου στην Γερμανία, μου εξομολογήθηκε τους φόβους του, τις ελπίδες του, τον χαμό της μητέρας του, τον οποίον ποτέ-ποτέ δεν ξεπέρασε. Ήμουν αυτή που τον άκουσε και τον ανακούφισε. Αυτός ήταν ο δεσμός μας, κι ας ήμουν τότε μόνο 14.»

Ορίστε και το τρέιλερ: