Καλά νέα! Η νέα ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον στις αίθουσες τα Χριστούγεννα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:23
21/4

Καλά νέα! Η νέα ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον στις αίθουσες τα Χριστούγεννα

Η άτιτλη ακόμα 9η ταινία του ίσως σπουδαιότερου δημιουργού της γενιάς του, θα έχει πολλά νέα πρόσωπα στο καστ του, ανάμεσα στους Μπράντλεϊ Κούπερ και Μπένι Σαφντί.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ένα πράγμα που εκτιμά κανείς ιδιαίτερα στον Πολ Τόμας Άντερσον, πέρα από το ότι η δουλειά του αποτελεί συστηματικά πολιτισμικό γεγονός, είναι ότι δεν παίρνει κιουπρικικής διάρκειας διαλέιμματα ανάμεσα στις ταινίες του. Με δεδομένο ότι είναι και συγγραφέας τους και δεδομένο επίσης ότι μπορεί ακόμα και να εκετελεί χρέη διευθυτνή φωτογραφίας (όπως στην «Αόρατη Κλωστή») ή να κάνει ασταμάτητα βιντεοκλίπ ευεργεσίες (τώρα τελευταία με τις Haim, πρωτύτερα με τους Radiohead), ο χειροποίητος PTA, καταφέρνει μια ταινία ανά 3-4 χρόνια, πράγμα όχι εύκολο. 

Μεσούσης της πανδημίας εργάστηκε για το άτιτλο ακόμα καινούργιο του, που κυκλοφορεί στους κινηματογραφικούς κύκλους με τον αμετάφραστο τίτλο...«Soggy Bottom», για το οποίο είναι γνωστά μόνο τα εξής: Ότι θα παίζει ο Μπράντλεϊ Κούπερ (που το πάει σταθερά καλά να σχολιάσουμε), ότι ο Μπένι Σαφντί θα υποδύεται έναν gay πολιτικό, ότι θα διαδραματίζεται στην Κοιλάδα στο Σαν Φρανσίσκο στα '70ς (αυτοβιογραφικός PTA χωροχρόνος) και ότι στην διανομή του θα υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα. Μεταξύ των οποίων και ο γιος του Σέιμουρ Χόφμαν, Κούπερ, πράγμα αμέσως συγκινητικότατο όπως και να το κάνεις, λογαριάζοντας την τόσο πρόωρα λήξασα μακρά φιλία-συνεργασία Άντερσον-Χόφμαν. 

Η ταινία αναμένεται να βγει σε περιορισμένη διανομή την περίοδο των Ευχαριστιών και τα Χρσιτούγεννα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι σε ευρύ κύκλωμα στις αίθουσες. Ο Άντερσον είναι βέβαια και στην παραγωγή.για μια τανία υπό την αιγίδα της διανομής της πάντα συμπαθούσας, με τα οικονομικά της προβλήματα, MGM. 

Το περιμένουμε με ανυπομονησία.