Το... τέλος πλησιάζει: Ο Κουέντιν Ταραντίνο αποκαλύπτει πρώτες λεπτομέρειες του «Movie Critic» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:23
26/5

Το... τέλος πλησιάζει: Ο Κουέντιν Ταραντίνο αποκαλύπτει πρώτες λεπτομέρειες του «Movie Critic»

Η 10η ταινία του σκηνοθέτη ξεκινά δειλά-δειλά casting και «pre-pre-production» τον Ιούνιο στο Λος Άντζελες.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Από εδώ θα το παρακολουθήσουμε κι αυτό. Και θέλουμε να διαρκέσει, γιατί αν όντως τελικά αποδειχθεί ο αποχαιρετισμός του Κουέντιν στο σινεμά, δεν είναι κάτι που καταπίνεται ευχάριστα.

Πρώτα-πρώτα μια αρνητική σκέψη, να την ξεφορτωθούμε. Ναι, υπάρχει ένας κίνδυνος με την τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο. Να έχει χωθεί τόσο βαθιά στη λογική του σύμπαντος που έφτιαξε - και δεν έχει πάψει να αναπτύσσει - με το «Κάποτε στο...Χόλιγουντ» που η τελευταία του ταινία να είναι ασύνδετα αυτοαναφορική, τόσο υπόγεια συνδεδεμένη με λογικές, ατμόσφαιρες και καταφυγές του νοσταλγικού δημιουργού της που όχι απλά να είναι «άσχετη» αλλά και να μην συνομιλεί με τους «απ' έξω», να είναι μια απόλυτη τελευταία έξοδος στο tarantino-verse. Σωσίβια σκέψη; Ακόμα κι αν όλα αυτά συμβούν ο Ταραντίνο είναι τόσο ευφυής που θα το κάνει ωραία. Θα είναι νοσηρό, αλλά μερικοί θα το ευχαριστηθούμε. 

Στα καλά τώρα.

Ο Κουέντιν αποκάλυψε μερικά πρώτα σημεία του «The Movie Critic». Θα έχει ήρωά της λέει έναν κριτικό κινηματογράφου μιας πορνοφυλλάδας, της ίδιας που ο Κουέντιν διάβαζε όταν ήταν έφηβος και γέμιζε αυτόματους πωλητές. Η ταινία θα συμβαίνει στο Λος Άντζελες του 1977 στη Νότια Καλιφόρνια με το τόξο, λέγεται, που θα διαγράφει ο χαρακτήρας να είναι ανάλογο του Τράβις Μπικλ στον «Ταξιτζή».

«Όλα τα άλλα πράγματα της εφημερίδας παραήταν χάλι να τα διαβάζεις, αλλά η κινηματογραφική σελίδα ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσα. Έγραφε για mainstream ταινίες και αυτός ήταν ο δεύτερος κριτικός της. Εγώ τον έβρισκα πολύ καλό. Ήταν τέρμα κυνικός και τα κείμενά του ήταν μια διασταύρωση Χάουαρντ Στερν και ημερολογίων του Τράβις Μπικλ. Ήταν πολύ αγενής, έβριζε, χρησιμοποιούσε διάφορες φυλετικές κακολογίες, αλλά ήταν πολύ-πολύ αστείος. Έγραφε σα να ήταν 55 αλλά ήταν 30άρης. Πέθανε αργά στα 30 του. Έκανα την έρευνά μου και μάλλον πέθανε αλκοολικός.»

Όσο για το casting αυτού του πέρα για πέρα ιδιόμορφου biopic, ο Ταραντίνο ψάχνει έναν 35άρη Αμερικανό που θα είναι νέος του συνεργάτης. «Έχω κάποιον στο μυαλό μου, φαντάζομαι θα τον υποδυόταν πολύ καλά...» Για το λόγο αυτό ο Ταραντίνο θα βρίσκεται στο Λος Άντζελες από τον Ιούνιο για γενικότερο κάστινγκ. «Νομίζω οι Αμερικάνοι έχουν παραδώσει τη δική τους γη. Ένα μάτσο Βρετανοί έχουν γίνει πιο διάσημοι σήμερα, οι Αμερικάνοι λείπουν. Όταν βλέπω το σινεμά του '70 θέλω να δω έναν Ντε Νίρο, έναν Άλ Πατσίνο, έναν Στέισι Κιτς. Κατάλαβες. θέλω ανθρώπους που καθρεφτίζουν την κουλτούρα μου πίσω σε μένα.» 
Έχεις να ακούσεις πολλά Κουέντιν.

Το «The Movie Critic» θα διαδραματίζεται την χρονιά του «Rolling Thunder», ταινία που (κοίτα να δεις) παρουσιάζει ο Ταραντίνο φέτος στις Κάννες. Θυμίζουμε ότι η ταινία του Τζον Φλιν έχει σενάριο Πολ Σρέιντερ, με τον τελευταίο να ισχυρίζεται ότι ο Ταραντίνο κάποτε τον πλησίασε αιτούμενος να ξαναφτιάξει την τελική σκηνή της ταινίας. Δεν μπορείς να μην τον αγαπάς τον Κουέντιν, παρ' όλα όσα έχει κάνει.