Ήρθε η ώρα; Πρώτες αναφορές για την 10η (και τελευταία;) ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:22
15/3

Ήρθε η ώρα; Πρώτες αναφορές για την 10η (και τελευταία;) ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο

Οι φήμες μιλούν για το «The Movie Critic» σαν φόρο τιμής και επίλογο καριέρας. Περισσότερα εντός.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Έπρεπε να το περιμένουμε; Από μια πλευρά ναι, η δημιουργικότητα δεν τιθασεύεται. Από μια άλλη, προσωπικά μιλώντας δεν περίμενα να το διαβάσουμε ως νέο τόσο «πρόωρα». Ο Ταραντίνο αστραπιαία σχεδόν έβγαλε δύο βιβλία, ένα θεατρικό, μια δίωρη τηλεοπτική σειρά, ένα podcast και θα δικαιούσουν να υποθέσεις ότι απέφευγε να φτάσει στην «Νο.10». Τελικά, καθώς φαίνεται, το σενάριό της είναι ήδη έτοιμο.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter o Κουέντιν έχει βγει στη γύρα για την 10η ταινία του, με τίτλο «The Movie Critic», τοποθετημένη στα τέλη του '70 και με κεντρικό χαρακτήρα μια γυναίκα. Γυρίσματα (φαίνεται να) πηγαίνουν για το φθινόπωρο, οπότε υπάρχει μια μακρινή πιθανότητα να βγει στις Κάννες του 2024, λέμε εμείς.

Η πρώτη σκέψη από πολλούς είναι ότι η ταινία θα εμπεριέχει Πολίν Κέιλ, την επιδραστικότατη Αμερικανίδα κριτικό, το αντίπαλο δέος των Γάλλων (και του Άντριου Σάρις) και την συμβουλο επί του δημιουργικού για κοτζάμ major στούντιο - την Paramount. Και για να κλείσουμε έναν ωραίο νοερό κύκλο αυτό είχε συμβεί με την μεσολάβηση του Γουόρεν Μπίτι, ο οποίος με την σειρά του ήταν η πρώτη επιλογή του Ταραντίνο για Bill στην Kill διλογία.

Ο Ταραντίνο έχει ήδη πει ότι το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» είναι η κλιμάκωση της καριέρας του και η 10η θα είναι περισσότερο ένας επίλογος, ίσως και μια απότιση τιμής σε μια γυναίκα που έπαιξε τον ρόλο του μέντορα σε έναν άνθρωπο που δεν φοίτησε σε κινηματογραφική σχολή, αλλά δι' αυτής ανέπτυξε την αισθητική του. «Ήταν η καθηγήτρια στην σχολή κινηματογράφου του μυαλού μου», όπως έχει πει ο ίδιος.

Μπόλικη μελαγχολία εμπεριέχεται στην ιδέα του επιλόγου για τον Κουέντιν μας, είτε έχουμε υπάρξει λάτρεις ή κριτικοί, είναι περισσότερο κι από έμβλημα μιας εποχής, ένας ανήσυχος σινεφίλ που αν όντως τα παρατήσει θα λείψει πολύ. Χώρια που η ιδέα της αυτο-συνταξιοδότησης κάνει τη γενιά του να αισθάνεται γηραιότερη απ' ότι είναι.