Λόγος γιορτής: Τρέιλερ για την 4Κ αποκατεστημένη εκδοχή του «Οργισμένου Ειδώλου» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:39
15/3

Λόγος γιορτής: Τρέιλερ για την 4Κ αποκατεστημένη εκδοχή του «Οργισμένου Ειδώλου»

Μια από τις ενδοξότερες στιγμές της φιλμογραφίας του Μάρτιν Σκορσέζε και ίσως η μεγαλύτερη ερμηνευτική στιγμή του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, επανέρχεται στο ρινγκ της αίθουσας 43 χρόνια μετά.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Δεν είναι δύσκολος ο μακρύς νοσταλγικός αναστεναγμός ενός the way films were όταν έρχονται τέτοιες ειδήσεις. Είναι ελαφρώς άδικο, γιατί πάντοτε βγαίνουν καλές ταινίες, ενίοτε και μεγάλες (το '22 βγήκε και μία αχανούς ύψους, βάθους, πλάτους, συμφωνεί και ο Σκορσέζε), αλλά η αλήθεια είναι ότι το 1980 το Όσκαρ Πρώτου Ανδρικού ήταν εδώ και φέτος πήγε στον (εντελώς συμπαθέστατο) Μπρένταν Φρέιζερ. Υπάρχει απόσταση. Ακόμα και στα κεκτημένα κιλά.

Πάμε παρακάτω. Φέτος είναι η χρονιά που θα δούμε, καλά να είμαστε, έναν καινούργιο Σκορσέζε («Killers of the Flower Moon»), μάλλον στις Κάννες, ένα ντοκιμαντέρ του («Personality Crisis: One Night Only») και την 4Κ αποκατάστασή του «Οργισμένου Ειδώλου» που βγαίνει ξανά στον φυσικό του χώρο, το ρινγκ της αίθουσας, τον επόμενο μήνα.

Η αποκατάσταση είναι επιμέλεια των Σκορσέζε και Σκούνμεϊκερ, με το στερεοφωνικό σάουντρακ να υπόκειται επίσης σε remaster από 35άρι. Ακολούθως μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της αποκατάστασης αυτής, το οποίο θα μπορούσε, λέμε εμείς, να είναι καλύτερο, πιο σεβαστικό στους ρυθμούς του έργου και λιγότερο επεξηγηματικό (καθώς τρέχει στην διάρκειά του την ερμηνεία του χαρακτήρα του Λα Μότα από τον μαφιόζο της γειτονιάς). Αλλά δεν πειράζει, οι εικόνες είναι εδώ, αγέραστες, στοιχειωτικές, ο Μασκάνι υπογραμμίζει πάντα αρμοστά το δράμα που συντελείται πίσω τους, ο Ντε Νίρο είναι συναρπαστικός σε κάθε καρέ του...τι άλλο χρειάζεται κανείς;