«Ολοκλήρωσέ το, είναι η ιστορία σου»: Το ημερολόγιο του Άλαν Ρίκμαν «μιλά» για τον Σέβερους Σνέιπ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:32
26/9

«Ολοκλήρωσέ το, είναι η ιστορία σου»: Το ημερολόγιο του Άλαν Ρίκμαν «μιλά» για τον Σέβερους Σνέιπ

Μια συγκινητική ιστορία ξεπηδά από τις σελίδες του προσωπικού ημερολογίου του Άγγλου ηθοποιού, που μπορεί να έκανε πολλά ωραία πράγματα στην καριέρα του, αλλά για τους λάτρεις της σειράς των Χάρι Πότερ θα είναι πάντα ο Σέβερους Σνέιπ.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Εδάφια από το ημερολόγιο του Άλαν Ρίκμαν δημοσίευσε η εφημερίδα Guardian. Μέρος τους ρίχνει φως στην δεκαετή σχέση του ηθοποιού με την σειρά του «Χάρι Πότερ» και ειδικότερα στο λόγο που απαφάσισε να ερμηνεύσει τον Σέβερους Σνέιπ, τον άρχοντα των φίλτρων και τον καθηγητή Άμυνας Ενάντια στις Σκοτεινές Τέχνες στο Χόγκγουαρτς, και στις οκτώ ταινίες.

Πριν την 5η ταινία της σειράς, «Το Τάγμα του Φοίνικα», ο Ρίκμαν αντιμετώπισε σοβαρό ζήτημα υγείας. Ένας επιθετικός καρκίνος στον προστάτη, θεραπεία, αφαίρεση αργότερα ολόκληρου του οργάνου. Εβδομάδες αργότερα, ο Ρίκμαν παίρνει εξιτήριο και γράφει στο ημερολόγιό του: «Τελικά ναι στο HP5. Η αίσθηση ούτε καλή ούτε κακή. Το επιχείρημα που κερδίζει είναι 'ολοκλήρωσέ το, είναι η ιστορία σου'.»

Καταγεγραμμένες επίσης είναι οι απόψεις του για τον θάνατο του χαρακτήρα, καθώς και το ότι όντας εκ των κοντινών της συγγραφέως γνώριζε την απολύτως heartbreaking ερωτική ιστορία του χαρακτήρα του με την μητέρα του Πότερ. «Ο Σνέιπ πεθαίνει ηρωικά, ο Πότερ τον περιγράφει στα παιδιά του σαν έναν από τους γενναιότερους ανθρώπους που γνώρισε ποτέ και αποκαλεί τον γιο του Άλμπους Σέβερους. Το ότι ο Σνέιπ αγαπούσε την Λίλι μου έδωσε κάτι να κρατηθώ».

Οι λάτρεις του Τζον Γουίλιαμς θα πονέσουν τώρα λίγο (Π.Γκ. διαβάζεις;!):  «Η πρώτη ταινία πρέπει να ιδωθεί μόνο σε μεγάλη οθόνη, εκεί παίρνει τις διαστάσεις και το βάθος που δίνει το άθλιο σκορ του Τζον Γουίλιαμς», γράφει ο Ρίκμαν, σε πραγματικό, σαρκαστικό «Ρίκμαν mode», για την περίοδο της πρεμιέρας του πρώτου έργου. 

Όλα τα παραπάνω είναι μέρος του «Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman», μιας συλλογής από τα χειρόγραφα του ηθοποιού, που θα βγουν τον επόμενο μήνα.