Είστε έτοιμοι να ξαναπαίξετε «Risk»; - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:01
13/1

Είστε έτοιμοι να ξαναπαίξετε «Risk»;

Το «House of Cards» φεύγει, το «Risk» έρχεται.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Τα κάστρα έπεσαν. Μετά από κατά πως λέγεται σκληρές διαπραγματεύσεις, η Hasbro έδωσε τα χέρια με τον Μπο Γουίλιμον, τον άνθρωπο πίσω από την μεγάλη επιτυχία του «House of Cards», ένα από τα πρώτα πρωτότυπα δείγματα του Netlix, για να μεταφερθεί τηλεοπτικά και εννοείται, επικά, το επιτραπέζιο παιχνίδι Risk, μια μεγάλη μανία όσων έζησαν στα '80s και πέρα.

H eOne που θα αναλάβει την τηλεοπτική προσαρμογή λέει πως αυτή θα είναι η πρώτη συνεργασία με τη Hasbro, οπότε ποντάρετε πως αν το «Risk» στεφθεί με επιτυχία, θα ανοίξει ο δρόμος για να γίνει η τηλεόραση (και ο κινηματογράφος) ένα τεράστιο επιτραπέζιο παιχνίδι.

Το «Risk», γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλές για τις στρατηγικές του απαιτήσεις, τοποθετεί 6 παίκτες σε έναν «πραγματικό» πολεμικό χάρτη και με τη τύχη του ζαριού σε προκαλεί να αλλάξεις μια για πάντα τον κόσμο όπως τον ήξερες. Μέσα στα χρόνια το επιτραπέζιο παιχνίδι απεκτησε διάφορες παράλλαγές, μεταφέρθηκε στο μέλλον (και συγκεκριμένα στο 2210!), ενώ πολλές φορές συνάντησε υφολογικά τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», το «Star Trek», ακόμα και το τηλεοπτικό «Rick and Morty».

Σίγουρα η προσέγγιση θα φέρνει περισσότερο σε ένα πολεμικό δράμα εποχής, δύσκολα όμως μπορεί να φανταστεί κανείς το πως θα μετουσιωθεί σε τηλεοπτική σειρά αρκετών επεισοδίων το «γύρισμα ενός ζαριού», που σου επέτρεπε να στείλεις περισσότερες δυνάμεις στη Ρωσία για να κρατήσεις το οχυρό ζωντανό και τον εχθρό ανέπαφο. Το σίγουρο είναι πως το «Risk» γύριζε σε διάφορα γραφεία παραγωγής εδώ και μια δεκαετία.

Ο,τι φέρει το ζάρι, σίγουρα πάντως κάτι θα φέρει. Κι αν η πίστα δεν είναι καλή, την αλλάζεις.