Ο Μάρτιν Σκορσέζε έχασε τον ύπνο του μετά την προβολή του «Pearl» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:44
21/9

Ο Μάρτιν Σκορσέζε έχασε τον ύπνο του μετά την προβολή του «Pearl»

Η νέα ταινία τρόμου του Τάι Γουέστ, αλλά και το σινεμά του γενικότερα, απέκτησαν ακόμα έναν ορκισμένο φαν και μάλιστα κάποιον,  ο λόγος του οποίου έχει μεγάλη βαρύτητα στη σινεφίλ κοινότητα.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Αν και ασφαλώς έχει αφήσει το στίγμα του στο είδος του τρόμου μέσα στην τελευταία δεκαπενταετία, ο Τάι Γουέστ έγινε ευρύτερα γνωστός φέτος, χάρη στο «X», το στιλιζαρισμένο slasher του, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, άρεσε και γέννησε άμεσα ένα πρίκουελ, το «Pearl», το οποίο προβλήθηκε πριν λίγες μέρες στο φεστιβάλ Βενετίας, αποσπώντας και πάλι θετικότατες κριτικές. Πλέον ο Γουέστ μπορεί να προσθέσει ακόμα ένα «παράσημο» στη συλλογή του, καθώς ολόκληρος Μάρτιν Σκορσέζε αναφέρθηκε με ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια στην ταινία του.

Ο Μάρτυ αυτή την περίοδο μοντάρει πυρετωδώς με τη Θέλμα – τι εννοείς ποια Θέλμα;- το «Killers of the Flower Moon» μήπως και προλάβει τον Δεκέμβρη, αν και οι φήμες που ήθελαν την ταινία να είναι έτοιμη για τις Κάννες του 2023 μάλλον επιβεβαιώνονται. Μπορεί να είναι πολύ απασχολημένος μεν, αλλά τα χούγια δεν κόβονται, το μικρόβιο της σινεφιλίας μόνο με περισσότερες ταινίες αντιμετωπίζεται και είναι γλυκές οι ώρες που κλέβει από τον ύπνο σου, αν και καμια φορά κλέβει λίγο περισσότερες από όσες υπολόγιζες. Όπως ανέφερε λοιπόν ο Μάρτυ, όταν είδε το «Pearl», αγριεύτηκε και δυσκολεύτηκε να κοιμηθεί το βράδυ. Βρήκε την ταινία καθηλωτική και πρόσθεσε ότι η ενέργεια που συναντάς στις ταινίες του Γουέστ είναι σπάνια στις μέρες μας.

«Ο Τάι και η μούσα του και συνεργάτης του Μία Γκοθ ξέρουν πώς να παίξουν μαζί μας, προτού μας μπήξουν το μαχαίρι στο στέρνο κι αρχίσουν να το στρίβουν. Αρχικά ήμουν συνεπαρμένος, μετά από λίγο άρχισα να νιώθω άβολα και να γίνομαι ανήσυχος. Ήξερα ότι θα έχω δυσκολίες να κοιμηθώ το βράδυ, αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω να παρακολουθώ», σημείωσε ο Μάρτυ. Είναι πραγματικά υπέροχο να ακούς έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει καταναλώσει ταινίες για δέκα ζωές, να έχει ακόμα τη δυνατότητα να χάνεται μέσα στην ταινία και να αντιδρά με εκείνο τον ενστικτώδη τρόπο του μη εκπαιδευμένου, μα φιλοπερίεργου κι ενθουσιώδη θεατή. Α, περιττό να αναφέρουμε ότι τώρα ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο για το «Pearl», αλλά το αναφέραμε, όπως και να 'χει.